‘ŠTO ĆE ONI TAMO?!‘

Navaljni se iz zatvora narugao Putinovoj regrutaciji osuđenika: ‘Eto ih, odred samoubojca!‘

Ruski disident i zatočeni oporbenjak Aleksandar Navaljni tvrdi kako će Rusija kriminalcima omogućiti slobodu ako krenu u rat

Obraćanje Jevgenija Prigožina osuđenicima u zatvoreničkoj koloniji

 /Screenshot/twitter

Aleksej Navaljni, zatočeni ruski disident i oporbenjak, ustvrdio je kako je Rusija odlučila regrutirati zatvorenike kako bi se borili u Ukrajini te da se radi o "odredu samoubojica".

Upitao je što će postrojba sastavljena od ubojica, pljačkaša i razbojnika uspjeti postići, rekavši da se radi o strategiji koja podsjeća na holivudske akcijske filmove.

Sve se događa nakon što se pojavila snimka na kojoj šef zloglasne plaćenićke Wagner grupe navodno nudi oprost od kazne zatvorenicima koji pristanu boriti se na njihovoj strani u Ukrajini, piše Sky dodajući kako postoji jedan pomalo strašan uvjet - ako dezertiraju, bit će odmah ubijeni.

Navaljni je na Twitteru objavio kako je velika količina zatočenih kriminalaca spremna počiniti strašne zločine kako bi se izvukli iz ćelije.

- Mnogi od njih osuđeni su za strašne i nasilne zločine - kazao je.

Vjeruje se da će se oni pridružiti zloglasnoj grupi Wagner, ruskoj privatnoj vojnoj postrojbi, sastavljenoj od plaćenika. Kremlj uporno negira svoju povezanost s njima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 17:40