‘PRAVA TRAGEDIJA‘

‘Naša Oriana je otišla u Belgiju u pilotsku školu, u kokpitu ju je ubo komarac, umrla je par dana kasnije...‘

Nikad prije nisam vidio ovakav slučaj. Nesretna tragedija. Imala je prekrasnu karijeru i život pred sobom, rekao je mrtvozornik

ilustrativna fotografija

 Profimedia

Pilotkinja vježbenica komercijalne zrakoplovne tvrtke preminula je od posljedica uboda komarca nakon čega se u njezinu organizmu razvila infekcija koja joj se proširila na mozak, piše The Telegraph.

Nakon što je s odličnim ocjenama položila sve teorijske ispite na easyJet programu u Oxfordu, Oriana Pepper (21) iz Bury St Edmundsa u Suffolku otišla je u Belgiju kako bi dobila ocjene i za primjenu instrumenata u zrakoplovu.

Vježbenicu je, dok je bila u Antwerpenu, komarac ubo u čelo, blizu desnoga oka, gdje se razvila infekcija i pojavila oteklina, rečeno je na saslušanju u Ipswichu. Oriana je otišla na odjel hitne medicinske pomoći 7. srpnja 2021.

Dali su joj antibiotike, a kad je dva dana kasnije kolabirala, njezin dečko James Hall opet ju je odvezao u bolnicu. Mlada žena umrla je tri dana kasnije.

- Gospođica Pepper preminula je od posljedica ozbiljne infekcije izazvane ubodom kukca u čelo - rekao je viši mrtvozornik u Suffolku, Nigel Parsley.

Kao medicinski uzrok smrti navedena je septička embolija u mozgu - začepljenje krvnih žila - čemu su pridonijeli i infekcija bakterijom zvanom staphylococcus aureus te ugriz insekta u čelo.

- Nikad prije nisam vidio ovakav slučaj. Ovo je tako nesretna tragedija za mladu damu koja je očito imala prekrasnu karijeru i život pred sobom - rekao je mrtvozornik.

- Ništa nije voljela više od letenja sa mnom i starijim bratom Oliverom, također pilotom vježbenikom. Letenje je uvijek opisivala kao ‘ured na nebu među oblacima‘... Upoznala je nekoga koga je voljela, obučavala se za komercijalnu pilotkinju i ispunjavala je svoje snove - rekao je Orianin otac, Tristan Pepper.

Njezina majka Louisa nakon istrage izjavila je kako su u znak sjećanja na njezinu kćer pokrenuli stipendiju kako bi potaknuli druge žene pilotkinje da uđu u avio profesiju.

- To je pozitivna stvar iz njezina života - zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:03