ALARM NA ISTOKU

Nakon masovnog raketnog napada na Ukrajinu Poljska i NATO digli borbene avione!

Zračne snage Ukrajine objavile su rano jutros uzbunu za zračni napad u većem dijelu zemlje, uključujući zapadna područja

Poljski borbeni avioni, arhivska fotografija

 Us Air Force/cover Images/instar/Instar Images/Profimedia/Us Air Force/cover Images/instar/instar Images/profimedia

Operativno zapovjedništvo poljske vojske priopćilo je rano jutros putem društvenih mreža da ratni zrakoplovi te zemlje i njezinog NATO saveznika djeluju u poljskom zračnom prostoru zbog velikog ruskog raketnog napada na Ukrajinu.

U objavi na X-u (bivšem Twitteru) navodi se da je zbog podizanja zrakoplova "povećana razina buke, posebno u jugoistočnim dijelovima Poljske".

- Imajte na umu da poljski i saveznički zrakoplovi lete u zračnom prostoru, što može rezultirati povećanom razinom buke, posebno u jugoistočnom dijelu zemlje. Noćas se primjećuje intenzivna aktivnost dalekometne avijacije Ruske Federacije vezana uz raketne udare na objekte koji se nalaze na teritoriju Ukrajine. Pokrenute su sve potrebne procedure s ciljem osiguranja sigurnosti poljskog zračnog prostora, a Operativno zapovjedništvo Oružanih snaga Poljske kontinuirano prati situaciju - poručili su.

Ruske su snage noćas pokrenule veliki zračni napad diljem Ukrajine, u kojem je gađana kritična infrastruktura u nekoliko područja zemlje.

Zračne snage Ukrajine objavile su rano jutros uzbunu za zračni napad u većem dijelu zemlje, uključujući zapadna područja koja su najudaljenija od linije fronta.

Ukrajinska vojska objavila je da je Rusija lansirala bespilotne letjelice, krstareće rakete iz bombardera Tu-95 i hipersonične rakete Kinžal diljem Ukrajine.

Kijev Independent javlja da su oštećene elektrane u regijama Harkov, Kijev, Zaporožje i Lavov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:32