GDJE ĆE PATRUŠEV?

Nakon 24 sata beskonačnih nagađanja, Kremlj prekinuo tračeve: Poznata je sudbina Putinova broja 2!

Na poziciju tajnika Vijeća sigurnosti Ruske Federacije dolazi donedavni ministar obrane Sergej Šojgu, a na njegovo ekonomist Andrej Belousov

Nikolaj Patrušev

 Kommersant Photo Agency/Ddp Usa/Profimedia/Kommersant Photo Agency/ddp Usa/profimedia

Bivši tajnik Vijeća sigurnosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev dobio je novo zaduženje - bit će pomoćnik predsjednika Rusije Vladimira Putina, javlja Politico. Prevladava mišljenje da je Patrušev jedan od Putinovih najbližih suradnika.

Kremlj je ovu vijest objavio nedugo nakon što je prije nekoliko dana objavljeno da će Ministarstvo obrane Ruske Federacije preuzeti ekonomist Andrej Belousov te da će donedavni ministar obrane Rusije Sergej Šojgu postati tajnik Vijeća sigurnosti.

Politico navodi da je Šojgu Ministarstvo obrane vodio 12 godina.

Putin je objavio i da će njegov bivši tjelohranitelj Aleksej Djumin odsad biti njegov pomoćnik. Bivši guverner Tulske oblasti, oblasti odmah do Moskovske, navodno je bio u konkurenciji za mjesto ministra obrane Rusije prije nego što je na njega postavljen Belousov.

Ruski je predsjednik spomenutu kadrovsku rošadu izveo u trenutku kada njegove snage snažno pritišću ukrajinske. Rusi su nekoliko puta sa svog teritorija upali u Harkivsku oblast te tvrde da su zauzeli više sela na sjeveru te oblasti. Vjeruje se da pokušavaju doći u poziciju da artiljerijom napadnu Harkiv.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 23:03