ZATVOR S PET ZVJEZDICA

Najdugovječniji šerif završio u zatvoru koji je desetljećima vodio: ‘Kao hotel s pet zvjezdica!‘

U trenutku uhićenja služio je svoj deseti mandat. Osuđen je za krađu 4.000 dolara namjenjenih njegovoj kampanji te za uzimanje pozajmice iz zatvorskog fonda
Mike Blakely
 Limestone County Sheriff‘s Office

Najdugovječniji šerif iz Alabame, savezne države na jugoistoku Sjedinjenih Američkih Država, završio je u zatvoru koji je upravo on vodio desetljećima. Iza rešetaka proveo je dva tjedna, a završio je tamo nakon što je osuđen za krađu, kako piše Associated Press.

Da situacija bude bizarnija, izašao je oduševljen, zatvoru je dao - pet zvjezdica.

Iako tvrdi da je nevin, Blakely nije imao nikakvih prigovora na svoj boravak u zatvoru u gradu Athens.

- Ovo je najbolji zatvor u Alabami. Hrana je odlična, a svi su se zaposlenici jako dobro brinuli za mene - rekao je Blakely na novinskoj konferenciji održanoj ispred ureda njegovog odvjetnika u Huntsvilleu.

Šerif, koji je u trenutku uhićenja služio svoj deseti mandat, osuđen je za krađu 4.000 dolara namjenjenih njegovoj kampanji te za uzimanje pozajmice iz zatvorskog fonda u kojem su se nalazili novci zatvorenika.

Iako tvrdi da su se svi zaposlenici zatvora dobro odnosili prema njemu, naglašava da nije tražio niti imao nikakve privilegije zato što je desetljećima bio šef navedenog zatvora.

- Bio sam u zatvoru. Nije bitno jesi li u svom uredu ili u čeliji. Kada si zatvoren, zatvoren si - rekao je šerif.

Blakely nije imao ružnu riječ niti za druge zatvorenike.

- Nisu mogli biti bolji prema meni. Neki su se čak nudili da mi naruče hranu izvana, ali sam im rekao da nema potrebe. Ja volim zatvorsku hranu. Jeo sam je svih 38 godina koliko sam bio šerif.

Na njegovu žalost, Blakely će svoju kaznu od tri godine ipak morati odslužiti u drugom zatvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:41