‘TO JE STRAŠNO‘

Nadzorne kamere otkrile posljednje trenutke prije stravičnog zločina: Djevojčicu ubio dok se igrala hula-hopom

Cijela britanska javnost šokirana je zločinom počinjenim u večernjim satima prošlog četvrtka u Bostonu u okrugu Lincolnshire.

Deividas Skebas

 Joe Giddens/Pa Images/Profimedia/Joe Giddens/Pa Images/Profimedia

Nadzorne kamere otkrile su posljednje trenutke bezbrižne igre prije nego što je ubojica nedužnoj djevojčici Liliji Valutyte (9) zadao smrtonosne ubode nožem, prenosi Daily Mail.

Lilia se u predvečerje na ulici ispred dućana igrala s hula-hupom sa svojom mlađom sestrom kada je došlo do ovog tragičnog događaja. Cijela britanska javnost šokirana je zločinom počinjenim u večernjim satima prošlog četvrtka u Bostonu u okrugu Lincolnshire.

Na snimci su prikazani trenuci igre devetogodišnjakinje s mlađom sestrom ispred dućana u kojemu je radila njihova majka, samo deset minuta prije zločina. Često su se igrale na istom mjestu. Vide se i dva policajca koja trče prema djevojčici, a za njima jure djelatnici hitne pomoći. Također se na snimci mogu vidjeti šokirani mještani kako se okupljaju na mjestu zločina u Fountain Laneu prije nego što ih je rastjerao policajac, izvještava ITV News.

Za ubojstvo je optužen litavski državljanin Deividas Skebas (22) koji je živio u Bostonu. Njemu je određen pritvor, a na sudu bi se trebao pojaviti 19. rujna, kada će biti određen privremeni datum suđenja.

Nakon velike tragedije obitelj ubijene djevojčice živi u strahu.

- Jako su zabrinuti, nisu u stanju ostati u kući. Strahuju da je ubojica još uvijek negdje vani i da su oni sljedeća meta, izjavio je obiteljski prijatelj.

- To je strašno, još uvijek se nisu oporavili od šoka zbog smrt curice, a sada strahuju i zbog druge djevojčice, rekao je.

Obiteljski prijatelj opisao je Liliju kao devetogodišnjeg anđela.

- Bol je neizreciva, djevojčica je bila naše sunašce, baš kao i njezini roditelji koji su bili uključeni u aktivnosti zajednice i školskim događajima. Shrvani smo, rekao je.

Osumnjičeni Skebas porijeklom je iz Utene, industrijskog grada u Litvi, gdje još uvijek žive članovi njegove obitelji. Tijekom vikenda forenzičari su pretražili njegov stan u Bostonu tražeći dokaze. Doselio se u Veliku Britaniju, ali se u nekom trenutku vratio u domovinu, da bi nedavno opet došao u Boston.

Građani Bostona u znak sjećanja na Lilie ostavljaju cvijeća na križanju Fountain Lanea i Fountain Placea. Ljudi se također okupljaju u lokalnoj crkvi kako bi zapalili svijeće i molili se za tragično preminulu djevojčicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:25