PREOTIMAJU SHOW

Na Eurosongu se sprema neviđena diverzija koja će razbjesniti pola Engleske, već je osigurano 75.000 zastava!

BBC je pak kazao da su ‘glavna briga‘ televizijskih kuća koje prenose natjecanje cyber-napadi proruskih hakera

Prva večer Eurosonga

 Jonathan Nackstrand/Afp

Borci protiv Brexita u Liverpoolu planiraju na ‘preoteti‘ finale Eurosonga ovog vikenda dijeljenjem zastava EU kojima žele da publika maše tijekom cijelog događaja.

Pro-europska skupina ‘Liverpool za Europu‘ osigurala je 75.000 zastava EU-a za subotnji događaj, koji će uživo prenositi BBC i TV kanali diljem svijeta.

Organizacija se nada preslikati scene s koncerta klasične glazbe ‘Last Night of the Proms‘ u londonskom Royal Albert Hallu prije dvije godine i pretvoriti Euroviziju u ‘promidžbeni udar protiv Brexita‘.

Jedan je aktivist potvrdio da je prosvjed koordiniran s grupom Liverpool za Europu i nekoliko drugih organizacija.

‘Pozivali smo ljude da mašu zastavama EU-a izvan arene na polufinalnim događanjima, ali u subotu, kada će publika biti najveća, unijet ćemo onoliko zastava koliko moguće. Liverpool je grad protiv Brexita i želimo da ta poruka dođe do izražaja‘, kazao je za Daily Mail.

Pravila Eurovizije nalažu da se male zastave mogu unijeti u arenu.

Aktivisti okorjele ljevice kažu pak da planiraju nastaviti prosvjede protiv Izraela izvan i unutar Liverpool Arene.

Koncerti ‘Last Night of the Proms‘ u Londonu već su nekoliko godina na meti aktivista protiv Brexita. Godine 2017. Nigel Farage osudio je vijoreće zastave EU-a jer ‘pokušavaju napraviti da se sve vrti oko njih‘.

U međuvremenu, izvršni direktor BBC-ja priznao je da su ‘glavna briga‘ televizijskih kuća koje prenose natjecanje cyber-napadi proruskih hakera, izvijestio je The Guardian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:50