SLUČAJ UŽASNUO SVIJET

‘Muž je mene i naše dvoje djece 17 godina držao zatočene u ovoj izbi. Zlostavljao nas je, izgladnjivao...‘

Spašena žena rekla je kako su djeca i ona ponekad bili bez hrane i po tri dana, a muž je djecu vezao i izgladnjivao

kuća u Rio de Janeiru u kojoj su bili zatočeni žena i dvoje djece

 Rio De Jainero Military Police

Brazilka, koju je s dvoje djece suprug držao u zatočeništvu punih 17 godina, javno je progovorila o paklu koji je proživjela. Kako prenosi BBC, obitelj je u četvrtak spašena iz kuće u četvrti Guaratiba na zapadu Rio de Janeira.

Tamošnja policija također je izvijestila kako je muž uhićen.

- Suprug mi je rekao da ću napustiti kuću jedino mrtva - izjavila je nesretna žena koju je citirala brazilska novinska stranica G1.

Muškarac, kojega su vlasti imenovale kao Luiza Antonija Santosa Silvu, sa žrtvom je bio u braku 23 godine.

Nakon što su je spasili, žena je rekla kako su djeca i ona ponekad bili bez hrane i po tri dana, a često su bili fizički i psihički zlostavljani.

Prema fotografijama koje je objavila policija, kuća u kojoj su bili zatočeni bila je prljava i mračna. Otac je dvoje odrasle, vidno zapuštene djece u dobi od 19 i 22 godine vezao i izgladnjivao.

- Djeca su bila strašno pothranjena, isprva smo mislili da su puno mlađa - rekao je William Oliveira iz vojne policije, a jedan lokalni stanovnik dodao je kako su zbog njihova stanja strahovali da neće preživjeti niti tjedan dana.

Spašeni trojac odmah je prebačen u bolnicu na liječenje od teške dehidracije i pothranjenosti, javljaju lokalni mediji.

Ured unutarnjih poslova civilne policije otvorio je istragu kojom se tek treba utvrditi zašto obitelj nije spašena ranije. Prva alarmantna dojava o situaciji u obitelji pojavila se još 2020. godine, prenio je BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:57