SARKAZAM ILI?

Musk se predomislio? ‘Dovraga… Iako Starlink i dalje gubi novac, nastavit ćemo besplatno financirati ukrajinsku vladu‘

Nije jasno je li Muskova ponuda iskrena ili je to bilo sarkastično. SpaceX nije odmah odgovorio na zahtjev za komentarom

Elon Musk Ukrajinski vojnici Ukrajina

 /Afp/profimedia

Elon Musk rekao je u subotu da će njegova raketna kompanija SpaceX nastaviti financirati svoju internetsku uslugu Starlink u Ukrajini, dan nakon što je rekao da si to više ne može priuštiti.

Musk je tvitao: "Dovraga s tim … iako Starlink i dalje gubi novac i druge tvrtke dobivaju milijarde dolara poreznih obveznika, mi ćemo samo nastaviti financirati ukrajinsku vladu besplatno".

Nije jasno je li Muskova ponuda iskrena ili je to bilo sarkastično. SpaceX nije odmah odgovorio na zahtjev za komentarom.

Musk je u petak rekao da SpaceX ne može neograničeno financirati Starlink u Ukrajini. Ta je usluga pomogla civilima i vojsci da ostanu online tijekom rata s Rusijom.

Tu je izjavu dao nakon medijskog izvješća da je SpaceX tražio od Pentagona da plati donacije Starlinka. Milijarder se sukobio na internetu s ukrajinskim dužnosnicima oko mirovnog plana koji je iznio, a za koji Ukrajina kaže da je previše velikodušan prema Rusiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:16