‘TO JE BILA GREŠKA‘

Musk najavio da bi Trumpu ukinuo zabranu objavljivanja na Twitteru ako sve prođe u redu s njegovom kupovinom te mreže

Twitter je Trumpu zabranio pristup nakon što su njegovi pristaše 6. siječnja 2021. godine izvršili juriš na Kongres SAD-a

Donald Trump

 Drew Angerer/Getty Images/AFP

Glavni izvršni direktor tvrtki Tesla i SpaceX Elon Musk rekao je da će poništiti zabranu koju je Twitter izrekao bivšem predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trumpu ako se realizira njegova akvizicija tvrtke, piše CNBC.

- Trajne bi se zabrane trebale izricati jako rijetko i to lažnim profilima, profilima koji objavljuju prevare te sličnima... Ne mislim da je bilo ispravo Donaldu Trumpu izreći zabranu - rekao je Musk tijekom konferencije "Budućnost automobila" koju je organizao Financial Times.

- Mislim da je to bila greška jer je dovelo do otuđenja većeg dijela nacije i nije Trumpa natjeralo na šutnju - dodao je Musk.

- Poništio bih tu trajnu zabranu - rekao je Musk te dodao: "Nisam još vlasnik Twittera. Ovo stoga nije nešto što će se definitivno dogoditi jer se može dogoditi i da ne postanem njegov vlasnik."

Twitter je Trumpu zabranio pristup nakon što su njegovi pristaše 6. siječnja 2021. godine izvršili juriš na Kongres SAD-a. Iz Twittera su tada rekli da su Trumpu odlučili izreći zabranu jer je "postojao rizik da bi mogao potaknuti daljnji val nasilja". Trump je često objavljivao na Twitteru i u jednom je trenutku imao više od 80 milijuna pretplatnika.

Čim je Musk rekao da je zainteresiran za kupovinu tvrtke, postavilo se pitanje hoće li pozvati Trumpa da se vrati na platformu. Trump je, međutim, prošlog mjeseca rekao da se neće vratiti na Twitter.

- Ne, neću se vratiti na Twitter - rekao je Trump za CNBC.

Trump je nakon protjerivanja s Twittera osnovao vlastitu društvenu mrežu Truth Social.

Musk je u utorak rekao da zna da je Trump rekao da se neće vratiti na Twitter. Unatoč tome, neki ljudi bliski Trumpu tvrde da očekuju da će se bivši američki predsjednik ipak vratiti na tu društvenu mrežu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:04