STRAVA U EGIPTU

Morski pas ubio još jednu ženu; Turisti koji su gledali napad na Austrijanku vikali u očaju: ‘Sva je u krvi, gdje su spasioci!?‘

Morski pas odgrizao je ruku i nogu Austrijanki koja je u petak preminula od posljedica napada

Napad morskog psa na Austrijanku

 Twitter/screenshot/

Nakon stravične pogibije Austrijanke u egipatskom ljetovalištu, tamošnje ministarstvo za zaštitu okoliša potvrdilo je spekulacije koje su se jučer pojavile na društvenim mrežama da je još jedna žena bila žrtva napada morskog psa.

Spasioci su izvukli beživotno tijelo iz mora u mjestu Sahl Hasheesh nedaleko od Hurghade i to neposredno nakon napada na Austrijanku (68). Identitet druge žrtve nije otkriven, ali mediji pišu da je vjerojatno riječ o rumunjskoj turistici. Izvori tvrde da su se napadi dogodili na udaljenosti od oko 600 metara.

Ministarstvo je priopćilo da je osnovano istražno povjerenstvo kako bi se istražile okolnosti napada.

Morski pas odgrizao je ruku i nogu Austrijanki koja je u petak preminula nakon napada grabežljivca, piše Daily Mail.

Umirovljenica Elizabeth Squire šetala se u plićaku nedaleko od plaže u Hurgadi kada je rekla svom partneru da ulazi u more, ali da će se vrlo brzo vratiti. Pritom je imala disalicu i peraje.

Reuters piše da su stradala Austrijanka iz Kramsacha u Tirolu i njezin partner Egipćanin posljednjih pet godina živjeli u Egiptu.

Stravična snimka napada prikazuje ženu kako pliva prema obali. Voda oko nje bila je cijelo vrijeme crvena od krvi. Prolaznici su pokušavali odvratiti pozornost životinje, ali nitko joj nije priskočio u pomoć. Vjeruje se da ju je napala dugonosa psina ili oceanski morski pas.

Nakon što se nekim čudom uspjela vratiti na obalu, liječnici su je pokušali reanimirati, ali je umrla nekoliko trenutaka kasnije u ambulantnim kolima. Mediji pišu da je Austrijanka vjerojatno preminula od srčanog udara.

Još uvijek nije jasno kako joj se morski pas približio toliko blizu.

Na videozapisu se čuju glasovi turista koji su vikali dok je nesretna Austrijanka plivala prema obali.

- J****, sva je u krvi. Gdje su spasioci? Za Boga miloga, umrijet će, zavapila je skupina ruskih turista.

Dužnosnici pokrajine Crveno more priopćili su da će područje napada i ljetovalište Hurgada biti zatvoreno tri dana za sve aktivnosti na moru, uključujući ronjenje i ribolov.

Snimka napada pojavila se i na društvenim mrežama, ali upozoravamo da je vrlo uznemirujuća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 22:45