KOLEKTIVNA DEPRESIJA

Moćni ruski general nedavno je dobio otkaz, sada je pronađen mrtav: ‘Čuli smo pucanj u 7 sati‘

Kraj tijela Vladimira Makarova pronađena je lovačka puška Berkut-2M, no drugi izvještaji navode kako je ipak riječ o pištolju

Vladimir Makarov

 Not Specified/Willwest News/Profimedia/Not Specified/willwest News/profimedia

Ruski general bojnik Vladimir Makarov (72) u ponedjeljak je pronađen mrtav u svome domu u blizini Moskve.

The Sun piše kako ga je ruski predsjednik Vladimir Putin prije mjesec dana otpustio iz službe. Makarov je bio zadužen za "borbu protiv ekstremizma" u Rusiji i navodno je predvodio "lov na vještice" čiji je glavni cilj bio uklanjanje predsjednikovih suparnika, ali i novinara - ukratko, lovio je sve protivnike Putinova totalitarnog režima, uključujući i tisuće mladih Rusa koji su hrabro prosvjedovali protiv politike Kremlja. Bio je zamjenik načelnika Glavne uprave za borbu protiv ekstremizma Ministarstva unutarnjih poslova, koja je bila zadužena i za borbu protiv terorizma.

Prema prvim informacijama, Makarov je počinio samoubojstvo. Njegov šef Putin navodno je prošloga mjeseca izdao dekret o njegovu otkazu, no i dalje nije otkriveno što je predsjednika nagnalo na takav radikalan potez.

Makarovljevi rođaci kažu kako general bojnik "nije znao što mu je činiti" nakon što ga je Putin smijenio iz službe.

Telegram kanal VChK-OGPU citirao je izvor koji kaže kako je general pao u "duboku depresiju" nakon svrgavanja. Makarov je prije smrti sa suprugom Valentinom bio u svojoj ladanjskoj kući u selu Golikovo blizu Moskve.

- Čula sam pucanj u 7 sati - rekla je supruga, koja je na imanje odmah pozvala člana obitelji i hitnu pomoć. Bolničari, nažalost, nisu uspjeli spasiti generala.

Kraj njegova tijela pronađena je lovačka puška Berkut-2M, no drugi izvještaji navode kako je ipak riječ o pištolju.

Makarovljevu obitelj ispituje ruski istražni odbor, a ruska državna novinska agencija TASS javlja kako je "preliminarno utvrđeno da je general bojnik počinio samoubojstvo".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 10:04