KOBNI NAPAD

‘Mislim da je nema, o moj Bože!‘: Snimljen jezivi trenutak u kojem je aligator ubio nesretnu gospođu

Sergeini posljednji trenuci života snimljeni su kamerom za promatranje divljih životinja...
 Inside Edition/Planet/Profimedia

Zastrašujuća snimka snimljena na Floridi prikazuje trenutak kad je aligator nasrnuo na ženu koja je šetala psa pored jezera i odvukao je u smrt. Noćna mora odvila se pred očima susjede koja je pozvala hitnu pomoć dok je pokušava spasiti ženu, ali je bilo prekasno, prenosi Daily Mail.

Gloria Serge (85) umrla je nakon što ju je dohvatio aligator od tri metra dok je pokušavala izvući svog psa Troopera iz kandži gmaza. Za razliku od njegove vlasnice, Trooper je preživio napad, a aligator je kasnije uhvaćen i eutanaziran. Sergeini posljednji trenuci snimljeni su kamerom za promatranje divljih životinja u zajednici umirovljenika Spanish Lakes Fairways u Fort Pierceu na Floridi.

Dok je sa psom šetala uz jezero, izronio je aligator i zateturao prema Gloriji i njenom psu. Pokušala je spasiti svog psa, ali ju je aligator uhvatio za nogu i odvukao u jezero. Preplašena susjeda, Carole Thomas (76), za Inside Edition rekla je da je pokušavala pomoći i pozvati hitnu pomoć.

- Žena je u jezeru. Uhvatio ju je aligator! Mislim da je nema, o moj Bože. Donijela sam štap da je pokušam izvući na kopno, ali nema šanse da sam mogla prije doći do nje, rekla je Thomas dok je plakala.

Tijelo žene kasnije je izvađeno iz jezera, a lokalni stanovnici rekli su da je aligator bio stalni stanovnik jezera, kojeg su zvali Henry. Nakon napada, uhvaćen je i eutanaziran. Vlasti su više puta upozoravale stanovnike da svoje ljubimce ne šeću u blizini ribnjaka i jezera na tom području.

image
Inside Edition/Planet/Profimedia

Serge je treća žrtva koju je na Floridi ubio aligator od prošlog srpnja. Jednu stariju ženu ubila su dva aligatora nakon što je pala u jezero u blizini njezine kuće u Englewoodu u srpnju 2022. Borila se da ostane na površini kad su viđena dva aligatora kako plivaju prema njoj, zatim su je zgrabili i ubili.

U svibnju 2022. pronađeno je tijelo 47-godišnjeg Seana Thomasa McGuinnessa bez tri uda u jezeru u Largu na Floridi. Istražitelji vjeruju da je ušao u slatkovodno jezero od 53 hektara u potrazi za NLO-ima kad je napadnut.

Florida ima populaciju od 1,3 milijuna aligatora u svojih 67 okruga, a mogu se naći u gotovo svim slatkovodnim vodama i povremeno u slanoj vodi, ali broj napada na ljude je mali. Od 1948. do 2021. na Floridi su se dogodila 442 slučaja ugriza, od kojih je 26 rezultiralo smrtnim ishodom.

- Vjerojatnost da će stanovnik Floride biti ozbiljno ozlijeđen tijekom incidenta s aligatorom na Floridi otprilike je jedan prema 3,1 milijun, naveli su iz Komisije za očuvanje riba i divljih životinja Floride.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:56