SVE JOJ JE OMOGUĆIO

Milijunaš primio izbjeglicu iz Ukrajine pa zbog nje ostavio ženu: Preselili se u kuću s bazenom nasuprot nje

Tjednima je lobirao kod premijera Johnsona i ministrice unutarnjih poslova kako bi pokušao ubrzati proces dobivanja vize za nju

Haakon Overli

 Facebook/Alex Lee

Bivši šef osramoćene tvrtke Wonga, koja pruža kratkoročne, skupe kredite klijentima putem internetskih aplikacija, navodno je ostavio svoju ženu zbog ukrajinske izbjeglice.

Investitor i poduzetnik Haakon Overli (52) navodno je započeo ljubavnu vezu s Ukrajinkom nakon što ju je doveo u obiteljsku kuću u Surreyu nakon početka ruske invazije. Oženjeni milijunaš zbog nje je ostavio suprugu, a zajedno su se preselili u kuću s bazenom nasuprot tog istog imanja, piše The Sun.

Tjednima je lobirao kod premijera Borisa Johnsona i ministrice unutarnjih poslova Priti Patel u ožujku kako bi pokušao ubrzati proces dobivanja vize za Ukrajinku. I tako, samo nekoliko mjeseci nakon što je ona konačno dobila vizu, Overli je ostavio suprugu zbog nje i odselio se.

Overli je rođen u Norveškoj, studirao je matematiku na Sveučilištu u Oslu i također ima diplomu iz ekonomije na Sveučilištu Durham, a ubrzo se i obogatio. Njegova tvrtka Self Trade prodana je u listopadu 2000. za više od 900 milijuna funti. Također je 2008. bio direktor u kontroverznoj britanskoj tvrtki Wonga.

Tvrtku su žestoko kritizirali i političari, uključujući čelnika Laburističke stranke Eda Milibanda, koji ju je naveo kao vodeći primjer ‘predatorskog pozajmljivanja‘, jer je davala zajmove ljudima koji ih nikada nisu mogli vratiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 05:47