POKRENUTA ISTRAGA

Meghan prigovorila zbog izjava voditelja Piersa Morgana: ‘Štetno će utjecati na osobe s mentalnim problemima‘

Morganove ocjene njezina intervjua izazvale su snažne rekacije u britanskoj javnosti i osude zaklade za mentalno zdravlje Mind
Meghan Markle i princ Harry
 Tolga AKMEN/AFP

Meghan, vojvotkinja od Sussexa, prigovorila je britanskoj televizijskoj kući ITV zbog riječi njezina sad već bivšeg voditelja Piersa Morgana da ne vjeruje onome što je izgovorila u nedavnom intervjuu, smatrajući da će takve izjave štetno utjecati na osobe s mentalnim problemima, prenio je CNN.

ITV je u utorak objavio da će Morgan napustiti program "Good Morning Britain" koji je dotad vodio nakon što je javno izrazio sumnju u istinitost njezinih tvrdnji u prošlotjednom intervjuu s Oprah Winfrey da je razmišljala o samoubojstvu.

- Nakon razgovora s ITV-om, Piers Morgan zaključio je da je vrijeme da napusti 'Good Morning Britain' - objavila je tvrtka navodeći da je prihvatila tu odluku kojoj nema što dodati.

Prema saznanjima CNN-a, prigovor Meghan Markle odnosio se na utjecaj Morganovih komentara na druge i kako bi mogao umanjiti ozbiljnost mentalnog zdravlja.

Morganove ocjene njezina intervjua izazvale su snažne rekacije u britanskoj javnosti i osude britanske zaklade za mentalno zdravlje Mind.

Britansko vijeće za elektroničke medije Ofcom primilo je više od 41.000 prigovora zbog te emisije ITV-a i pokrenulo istragu zbog eventualnog nanošenja štete.

Morgan ne odustaje od svojih tvrdnji da ne vjeruje onome što je Meghan Markle govorila u intervjuu i to je ponovio i u srijedu, braneći se pravom na slobodu govora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:57