PUTINOV JASTREB

Medvedev Europi: ‘Znate li što će vam se dogoditi za samo tjedan dana uvedete li embargo na uvoz ruskog plina?‘

On je napisao i da je Europska komisija "čak dozvolila da se plin plaća u rubljima"

Dmitrij Medvedev (lijevo)

 Yekaterina Shtukina/Tass/Profimedia

Nekadašnji ruski predsjednik Dmitrij Medvedev i aktualni zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Ruske Federacije u subotu je na aplikaciji Telegram ustvrdio da Europa, uvede li embargo na uvoz ruskog plina, bez tog energenta neće izdržati ni tjedan dana.

- Cijenimo dosljednost i principijelnost naših europskih partnera. Posebice kada uzmemo u obzir najnovije podatke Međunarodnog monetarnog fonda da Europa bez ruskog plina može izdržati ne više od šest mjeseci. Ali ako ćemo iskreno, jedva da i tjedan dana može izdržati, napisao je Medvedev na Telegramu.

On je napisao i da je Europska komisija "čak dozvolila da se plin plaća u rubljima" što, kako tvrdi, "dokazuje da se ukaz ruskog predsjednika Vladimira Putina po pitanju plaćanja u ruskoj nacionalnoj valuti zapravo može primijeniti na europski biznis".

Medvedev je u vremenu kad je postao predsjednik Rusije slovio za osobu s kojom bi Zapad mogao ostvariti kvalitetnu suradnju, no od početka invazije na Ukrajinu prometnuo se u jednog od glavnih moskovskih "jastrebova" koji gotovo svakodnevno Europi upućuje upozorenja i prijetnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 07:05