STRAŠNO...

Medicinske sestre sa zloglasnim slovom ‘Z‘ ispraćaju agresora u rat: ‘Dečki, ne odustajte!‘

Odjevene u uniforme medicinskih sestara, pozirale su kraj tenka i pozvale mlade u Rusiji da se i sami priključe vojsci i krenu u rat

'sestre za pobjedu' u Lugansku

 Alexander Reka/Tass/Profimedia

Ruske influencerice novo su pojačanje u ruskoj ratnoj propagandi - upravo su one, odjevene u vintage/retro uniforme medicinskih sestara, pozirale kraj tenkova u regiji Lugansk u istočnoj Ukrajini, a fotografijama su se pohvalile na ruskoj društvenoj mreži VK, ali i Instagramu.

Sve do jedne sa smiješkom na licu, "sestre za pobjedu" stoje uz bok vojnicima Vladimira Putina i ponosno pokazuju oznaku "Z" na svojoj odjeći, slovo koje promiče brutalnu invaziju na Ukrajinu.

image

'sestre za pobjedu' u Lugansku

Alexander Reka/Tass/Profimedia

Iz objava na internetu da se zaključiti kako su neke od njih žene i djevojke vojnika koji se bore u Ukrajini, piše Daily Mail. Za pravoslavni Uskrs donijele su im kolače, a družina je zajedno zapjevala i prigodnu pjesmu kojom pokušavaju uvjeriti mlade ljude u Rusiji da se i sami priključe vojsci i krenu u rat.

Među influencericama na fotografijama je i Aljona Bojko, koja ima više od 30.000 pratitelja na TikToku i Instagramu. Njezina propagandna poruka vojnicima bila je: "Najvažnije je ne odustati sad, morate biti jači unatoč svim preprekama. Proći će i ova teška vremena, sve će biti u redu".

image

'sestre za pobjedu' u Lugansku

Alexander Reka/Tass/Profimedia

"Sestre za pobjedu" također su i Violetta Moskalenko (19), manekenka koja koja je sudjelovala na Tjednu mode u Lugansku i ima više od 3000 pratitelja na Instagramu, sudionica natjecanja ljepote Maria Okorokova, glumica Anastasia Čepurova, studentica medicine Valeria Rusina te pedijatrica Sofia Vorobjrova (23). S njima je i Anastasia Migal (20), odvjetnička pripravnica te prvakinja u bacanju kugle i diska.

- U šest godina osvojila sam 54 medalje i 70 diploma, no čeka me još puno pobjeda - kaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:18