NEZABILJEŽEN SLUČAJ

Medicinska sestra proglašena krivom za ubojstvo sedam beba, otkriveni gnusni detalji: Trovala ih je...

Ova 33-godišnjakinja je bila zaposlena od strane državnog NHS-a i radila je na neonatalnom odjelu u britanskoj bolnici

Lucy Letby

 Screenshot/

Medicinska sestra koja je radila u britanskoj državnoj bolnici, Lucy Letby, proglašena je krivom za ubojstvo sedam beba, izvijestio je Mirror.

Ova 33-godišnjakinja je bila zaposlena od strane državnog NHS-a i radila je na neonatalnom odjelu u britanskoj bolnici Countess of Chester gdje je optužena da je ozlijedila i na kraju usmrtila dojenčad.

Porota na Krunskom sudu u Manchesteru povukla se u ponedjeljak popodne, 10. srpnja, a danas (petak, 18. kolovoza) proglasili su je krivom za sedam točaka optužnice za ubojstvo i šest točaka za pokušaj ubojstva. Letby je također proglašena nevinom za još dvije točke optužnice za pokušaj ubojstva. Porota je 22 dana raspravljala o nizu optužbi protiv medicinske sestre.

image

Lucy Letby

Screenshot/

Letby iz Hereforda namjerno je ozlijedila dojenčad na različite načine, uključujući intravenozno ubrizgavanje zraka i davanje zraka i/ili mlijeka u želudac putem nazogastrične sonde. Tužiteljstvo je također otkrilo da je dodavala inzulin kao otrov u intravenoznu hranu, ometala disajne cijevi i u nekim slučajevima nanosila traume.

Letby je negirala sve optužbe dok je 14 dana svjedočila na klupi za svjedoke tijekom suđenja koje je počelo prošlog listopada. Zanijekala je da je učinila bilo što štetno bilo kojem djetetu i da su iznenadni kolapsi i smrti mogli biti posljedica prirodnih uzroka, ili iz nekog neutvrđenog razloga, ili zato što drugi nisu pružili odgovarajuću skrb.

Obrana je tvrdila da je bila "vrijedna, predana i brižna" medicinska sestra koja je voljela svoj posao. Tijekom suđenja Letby prisjetila se trenutka kada je primila pismo od Kraljevskog koledža za medicinske sestre u kojem je obavještavaju da se smatra odgovornom za smrt beba na neonatalnoj jedinici u bolnici Grofica od Chestera.

Mislim da vas se ne može optužiti za nešto gore od toga, rekla je Letby. "Jednostavno sam se promijenila kao osoba, moje mentalno zdravlje se pogoršalo, osjećala sam se izoliranom od svojih prijatelja na jedinici. Sa stajališta samopouzdanja, to me natjeralo da preispitam sve o sebi."

Letby je uhićena dvije godine nakon prvih sumnji u svom domu u Chesteru.

"Rekli su mi da me uhićuju zbog višestrukih ubojstava, stavili su mi lisice i odveli me."

Raspravni sudac g. Justice Goss rekao je poroti od sedam žena i četiri muškarca da pristupe svojim vijećanjima na "pošten, miran, objektivan i analitičan način". Rekao im je da odbace emocije ili bilo kakve osjećaje simpatije ili antipatije. Gospodin Justice Goss je dodao: "Vremena imate koliko želite...‘

Letby je negirao sedam točaka optužnice za ubojstvo i 10 točaka za pokušaj ubojstva između lipnja 2015. i lipnja 2016. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:05