KAOS U ALABAMI

Masakr na rođendanu tinejdžera: U pucnjavi ubijeno najmanje četvero ljudi, a 20 je ranjeno

U prvih petnaest tjedana ove godine u Sjedinjenim Američkim Državama zabilježena su 162 slučaja masovnih pucnjava

Policijsko vozilo, Ilustrativna fotografija

 Jeremy Raines/Zuma Press/Profimedia/Jeremy Raines/zuma Press/profimedia

Najmanje četiri osobe su ubijene, a više ih je ranjeno u pucnjavi koja se u subotu navečer dogodila na rođendanu jednog tinejdžera u Dadevilleu, gradiću u američkoj saveznoj državi Alabama. Fox News javlja da je ozlijeđeno najmanje 20 ljudi.

Vlasti su priopćile kako je do pucnjave došlo oko 22 sata i trideset minuta po lokalnom vremenu. Dadeville je miran gradić u kojem živi svega oko tri tisuće ljudi pa je tragedija snažno potresla lokalnu zajednicu. Guvernerka Kay Ivey rekla je kako "u ovom teškom trenutku suosjeća s građanima Dadevillea, kao i cijele Alabame".

Ben Haynes, pastor lokalne baptističke crkve za ABC News je potvrdio incident rekavši da je noć proveo s obiteljima poginulih i ranjenih. Prema njegovim informacijama, na proslavi je bilo oko pedeset osoba i to u malom, zatvorenom prostoru. Uglavnom se radilo o članovima obitelji. U nekom je trenutku došlo do svađe i pucnjave, kazao je svećenik.

CNN ističe kako je ovo druga pucnjava u istom danu, jer je nešto ranije muškarac ispalio hice iz vatrenog oružja u parku u Louisvilleu, na području Kentuckyja. Tamo je smrtno stradalo dvoje ljudi, a četvero je ozlijeđeno.

U prvih petnaest tjedana ove godine u Sjedinjenim Američkim Državama zabilježena su 162 slučaja masovnih pucnjava, odnosno više od jednog i pol slučaja dnevno.

U tu statistiku ulaze isključivo pucnjave u kojima su nastrijeljene najmanje četiri osobe, te ne uključuje ranjavanje ili smrt počinitelja. To dovoljno govori o razmjerima katastrofe koja je, smatraju aktivisti, uzrokovana općepoznatom američkom vrlo liberalnom politikom posjedovanja oružja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 09:46