VELIKA POGREŠKA

Majka iz dosade odlučila napraviti DNK test pa otkrila šokantnu istinu: Uslijedila je drama dostojna filma

Savjetnik je pomogao paru da prebrodi potresnu vijest te su se dogovorili da će Timu reći istinu kad napuni 12 godina

Ilustracija

 Shawn Hempel - Concepts/Alamy/Alamy/Profimedia/Shawn Hempel - Concepts/alamy/alamy/profimedia

Obitelj iz Salt Lake Citya odlučila je iz zabave napraviti DNK test kako bi otkrili više o svom nasljeđu, kad su šest tjedana kasnije dobili rezultate bili su uvjereni da je došlo do pogreške jer prema njima najmlađi sin nije bio njihov, prenosi Mirror.

Donna Johnson (47) i njezin suprug Vanner (47) s dvojicom sinova, Vannerom Jr. (18) i Timom (12), testirali su se iz znatiželje i ostali u šoku. Vanner je prema rezultatima bio otac njihovog starijeg sina, ali ne i mlađeg za kojeg je pisalo da je otac nepoznat. Donna je pokušavala shvatiti što znači takav rezultat uspoređujući njihov test s drugim iskustvima na internetu. Ubrzo je ustanovila da je došlo do greške u IVF klinici.

Vanner i Donna upoznali su se u srednjoj školi i vjenčali 2003. godine. Nakon rođenja prvog sina, problemi s kilama i operacija uzrokovali su poteškoće zbog kojih je paru bilo nemoguće prirodno začeti. Prvu rundu IVF-a odradili su 2007. koristeći Donnine jajne stanice i Vannerovu spremu.

Prvi pokušaj bio je neuspješan, no nekoliko mjeseci kasnije poslužila ih je sreća. U kolovozu 2008. rodio se njihov sin Tim, odmah su primijetili da dječaci izgledaju drugačije no nisu bili sumnjičavi. Vanner Jr. kao i njegov otac imao je plave oči i svijetlu kosu, dok je Tim imao tamnu kosu kao majka i bio više sportski tip od brata.

Nakon saznanja, obitelj se počela pitati tko je Timov biološki otac i može li im on oduzeti dijete. Odvjetnik ih je uspio uvjeriti da će oni ostati njegovi zakoniti roditelji, no Donni je bilo teško gledati kako joj suprug pati. U sinovoj blizini nije se ponašao ništa drugačije iako je bio u šoku. Donna je utonula u depresiju i borila se s time da se usredotoči na svoj posao učiteljice.

Savjetnik je pomogao paru da prebrodi potresnu vijest te su se dogovorili da će Timu reći istinu kad napuni 12 godina. U listopadu 2020. Vanner je odveo Tima na sladoled da mi priopći da on nije njegov biološki otac. Po povratku, majka ga je snažno zagrlila govoreći mu koliko ga voli.

Rekla je da se dječak sa spoznajom nosio vrlo zrelo, kao i njegov stariji brat. Nekoliko tjedna kasnije, rekao je roditeljima da želi pronaći biološkog oca. Poštivali su njegovu odluku, ali su istovremeno bili zabrinuti što bi se moglo dogoditi. Upotrijebili su DNK test druge tvrtke kojim su ušli u trag ženi za koju su smatrali da bi mogla biti Timova biološka teta.

Ubrzo su pronašli blog koji je napisao njen brat Devin McNeil koji je živio u Coloradu, osam sati od obitelji. Nabavili su njegov broj iako su znali da je to poziv koji će svima promijeniti živote. Nazvali su Devina u ožujku 2021. te je pristao napraviti DNK test.

Test je potvrdio da je Devin Timov otac, kao i otac svog najstarijeg sina Talona što znači da uzorci nisu zamijenjeni već je nekako korišten isti uzorak za oboje. Ispostavilo se da su parovi bili u istoj klinici na isti dan prije 14 godina, Donna je otišla na vađenje jajne stanice, a Devinova supruga Kelly na implementaciju embrija.

Dvije obitelji susrele su se u lipnju 2021., Donna je rekla da je nadrealno grliti muškarca s kojim je napravila dijete, no kad su se djeca počela igrati njezina je tjeskoba popustila. Prije nego su otišli, Vanner je pitao Tima želi li se fotografirati s Devinom na što je dječak odgovorio da želi da obojica njegovih očeva budu na fotografiji.

Obitelji održavaju kontakt videopozivima i porukama, a još su se nekoliko puta susreli i uživo. S klinikom su se izvansudski nagodili u 2022. godini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:51