KAOS OD JAGODA

Luksuzna tvrtka frapirala svoju bogatu klijentelu, pogledajte kakve im je torte slala: ‘Sram nas je...‘

Crvena i bijela boja, kao u torti od jagoda, predstavljaju slavlje
 X/carlicun/

Japanska luksuzna trgovina Takashimaya ispričala se zbog isporuke stotine uništenih božićnih torti s jagodama. Otprilike 807 od oko 2900 torti isporučenih uoči Božića na svoja je odredišta došla oštećena što se brzo proširilo društvenim mrežama, prenosi BBC.

Iz trgovine su poručili da su iznevjerili brojne kupce i da preuzimaju odgovornost. Jedan od direktora Kazuhisa Yokoyama na konferenciji za novinare duboko se naklonio kako bi pokazao kajanje za nastalu situaciju. Rečeno je da je torte radila i zamrzavala slastičarska tvrtka Win‘s Ark, dok je dostavu vršila tvrtka Yamato Transport.

Internom istragom nije pronađen uzrok problema. Iako Azijati nisu pretežno katolici, Japanci slave Božić razmjenom darova i objedovanjem s voljenima. Crvena i bijela boja, kao u torti od jagoda, predstavljaju slavlje. Osim torti, Japanci tradicionalno na Badnjak poslužuju KFC prženu piletinu.

Takashimayina torta od jagoda ima slojeve biskvita i svježih jagoda prekrivenih bijelom glazurom koja je pažljivo izlivena tako da podsjeća na naborani rub haljine. Cijena takve torte iznosi 34 eura.

Fotografije podijeljene na društvenim mrežama pokazuju kako narezane jagode klize s otopljene glazure i brojnih slojeva biskvita. Na X-u su zatim krenule objave rastopljenih torti i ideja kako su Japanci spasili stvar.

- Ojačat ćemo naš odnos s našim poslovnim partnerima kako bi spriječili da se ovo ponovi, rekao je Yokoyama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 08:18