BJELORUSKE AMAZONKE

Lukašenko regrutirao misice, one oduševljene, javnost zgrožena: ‘Tako mlade, a već im je ispran mozak!‘

Te djevojčice tek su na pragu života, a već im ispiru mozak i spremaju ih za smrt, samo su neki od komentara na kanalu Telegram

Ženska vojna obuka u Bjelorusiji

 Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/willwest News/profimedia

Propagandni rat Kremlja i Vladimira Putina dosad je uglavnom bio usmjeren na dječake, ali odnedavno se prebacio i na djevojčice, koje Rusija pokušava indoktrinirati i uključiti u "borbu za domovinu".

Najbolji primjer za to je Primorski kraj na dalekom istoku Ruske Federacije, gdje su učenice u dobi od 15 i 16 godina uključene u tzv. "vojno-domoljubni odgoj".

U jednom takvom, nazvanom Avangard, upravo u Primorskom, oko 75 učenica već je prošlo vojnu obuku, koja uključuje i poduku o kemijskoj i biološkoj te zaštiti od zračenja. Do kraja godine još 300 djevojčica i 1000 dječaka bit će upisano na intenzivne petodnevne tečajeve koji se smatraju "uvodom" u pravu mobilizaciju.

image

Ženska vojna obuka u Bjelorusiji

Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/willwest News/profimedia

Ove informacije procurile su u javnost u trenutku kad su se brojke u Putinovoj Mladoj vojsci, koja se uspoređuje s Hitlerovom mladeži, povećale na 1,4 milijuna prijavljenih. Spomenuta organizacija optužena je za militarizaciju mladih u Rusiji.

- Ljubav prema domovini i odgovornost oduvijek su usađivani u mlade ljude diljem Rusije, bez obzira na njihov spol. Želim vam puno sreće i strpljenja, iskoristite svoje potencijale i samo naprijed - rekla je djevojkama u Primorskom Oksana Novikova, viša službenica za obrazovanje.

A u susjednoj Bjelorusiji čak su i natjecateljice izbora za ljepotu regrutirane kako bi inspirirale djevojke i žene da se pridruže i bore na strani Aleksandra Lukašenka, jednog od najvećih Putinovih saveznika, prenosi Daily Mail.

image

Ženska vojna obuka u Bjelorusiji

Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/willwest News/profimedia

Tako su i natjecateljice izbora za Miss Bjelorusije 2023. morale pohađati vojni tečaj. Nadežda Tolstikova, koja je pobijedila na izboru za Miss Top Model of Miss Bjelorusije 2023., oduševljeno je izjavila: "Dojmovi su jednostavno nevjerojatni, već sam vježbala gađanje puškom! Ah, taj miris baruta! Definitivno se vraćam pucanju".

Pukovnik Sergej Grebenikov, zamjenik zapovjednika unutarnjih trupa bjeloruskog diktatora Lukašenka, kaže kako je cilj ovakvih obuka "glamurizirati" vojsku.

- Djevojke će napokon vidjeti za što su sposobni naši jaki, ugledni momci, to će ih nadahnuti da se pridruže vojsci i sigurnosnim službama - stoji u izvješću.

No dio javnosti zgrožen je militarizacijom mladih djevojaka.

- Cure, što to radite? Tko vas je napao? Hitler? Obama? Zelenski? Ili idiotizam? Te djevojčice tek su na pragu života, a već im ispiru mozak i spremaju ih za smrt... Preplavljeni smo vojnom indoktrinacijom... Ovaj rat već je ubio previše ljudi - koliko ih još mora umrijeti - samo su neki od komentara na kanalu Telegram.

- Izdajnici! Ma bravo, cure! Neka se nauče boriti - odgovorila im je Svetlana Tulinova.

image

Ženska vojna obuka u Bjelorusiji

Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/willwest News/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:36