ŠTO SI U KAVU STAVIO

Liječnik pacijentici u kavu stavljao vlastitu spermu, sad je na sudu: ‘Vidjela sam nešto sluzavo, ali ni nakraj pameti...‘

Liječnik opće prakse uhićen je kad se pojavio na poslu i suspendiran je kad su optužbe izašle na vidjelo

Dr. Nicholas Chapman

 Swns/Swns/Profimedia/Swns/swns/profimedia

Liječnik Nicholas John Chapman (55) optužen je da je seksualno napastvovao ženu tako što joj je stavljao svoj ejakulat u šalice kave koju joj je kuhao u više navrata. Chapman se našao na sudu jer je optužen za dvije točke optužnice za pokušaj navođenja žene u dobi od 16 ili više godina na seksualnu aktivnost bez njezina pristanka.

Krunski sud u Gloucesteru čuo je da je žrtva, koja ne može biti imenovana iz pravnih razloga, bila šokirana nakon što je otkrila ‘ljepljivu‘ tvar na dnu svoje šalice koju joj je dao optuženik. Nakon što je pronašla sumnjive ‘uzorke‘, prijavila ga je policiji, a laboratorijska pretraga je kasnije potvrdila da se radi o ‘sjemenoj tekućini liječnika‘, prenosi Daily Mail.

Liječnik opće prakse uhićen je kad se pojavio na poslu i suspendiran je kad su optužbe izašle na vidjelo. Otvarajući slučaj, odvjetnik tužiteljstva Richard Posner rekao je da se to dogodilo u rujnu 2021. kada se navodna žrtva ‘zabrinula da možda nešto nije u redu s toplim napicima‘ koje joj je optuženi pripremao.

image

Dr. Nicholas Chapman

Swns/Swns/Profimedia/Swns/swns/profimedia

"Ona je imala dobar razlog da bude sumnjičava jer je u njezinoj kavi bila tvar koja tamo uopće nije trebala biti. Optuženikov ejakulat bio je dodan u piće za koje tužitelj kaže da je bilo pripremano za nju. Dodavanjem sjemena u kavu, pokušao ju je uključiti u neki oblik seksualne aktivnosti, tako što je ona unosila njegovo sjeme u sebe", rekao je Posner.

Tužitelj je također rekao na sudu da je navodna žrtva počela primjećivati nešto čudno u vezi svoje kave još krajem 2020. godine, ali gotovo godinu dana nije mogla shvatiti što je to točno bilo.

"Otpila je gutljaj tog napitka i ispljunula ga u sudoper. Nije bilo dobrog okusa, imalo je slan okus. Istresla je ostatak u sudoper i vidjela kako gusta tvar ulazi u sudoper. Znala je da je to nešto što nije trebalo biti tamo. Nije ni na trenutak pomislila da se radi o ejakulatu", dodao je Posner.

Vjeruje se da se to dogodilo u šest ili sedam drugih prilika, ali njezine su se sumnje pojačale u rujnu 2021., kada je primijetila plastičnu čašicu koja ‘nije trebala biti tamo‘. Tada je shvatila što se događa.

Tužitelj je sudu ispričao da je zatim čekala tjedan dana da joj posluži još jednu kavu kako bi se uvjerila da su sumnje opravdane, a u džepu njegovih hlača primijetila je nešto što je izgledalo poput te plastične čašice s uzorkom.

"Ovo je odmah pobudilo sumnju. Uzela je kavu, izlila je u sudoper i primijetila sluzavu tvar. Dio je uspjela izvaditi i staviti u posudu za uzorak, a snimila je i fotografije te tvari s dna šalice", rekao je tužitelj.

image

Dr. Nicholas Chapman

Swns/Swns/Profimedia/Swns/swns/profimedia

Žrtva je kasnije svome partneru ispričala što se dogodilo i rekla da je to napravio šest ili sedam puta. Pokazala mu je snimljene fotografije, a uzorke su stavili u zamrzivač te ih kasnije predali policiji.

Analizom kave koja je napravljena 13. rujna 2021. utvrđeno je da se podudaraju ejakulat i DNK optuženika. Policija ga je nakon toga uhitila u ordinaciji dok je dolazio na posao, a rekao je da je ‘šokiran‘ optužbama te je negirao da je stavio ejakulat u njezinu kavu.

Chapman je kasnije izjavio da zbog svog zdravstvenog stanja, koje ima još od tinejdžerske dobi, ispušta ejakulat dok vrši nuždu te da je možda ‘nešto od toga ostalo na njegovim rukama‘ dok je pripremao kavu.

Posner je rekao sudu da je optuženi priznao da je izveo ‘seksualni čin u WC-u‘, ali da ‘nije seksualno zadovoljavao žrtvu i možda nije oprao ruke‘.

"Tužiteljstvo tvrdi da nije imao razumno objašnjenje zašto je njegovo sjeme bilo u njezinim pićima", dodao je. Obrana, odnosno odvjetnica Virginia Cornwall, izjavila je na sudu da njezin optuženik nije imao nikakav seksualni interes za žrtvu.

"Niti u jednom se trenutku nije ponašao nedolično i nije kuhao kavu isključivo za nju. On nije skuhao kavu 13. rujna i negira da joj je bilo što stavio u šalicu, ne zna tko je to učinio. Nije dirao njezinu kavu i mogu samo pretpostaviti da je to učinio netko drugi iz šale. Iako je uzorak kave od 13. rujna sadržavao njegovu sjemenu tekućinu, on ima dokaz o svom zdravstvenom stanju zbog kojeg se sjemena tekućina ispušta prilikom pražnjenja crijeva", rekla je Cornwall.

Dr. Chapman rođen je u Južnoj Africi, gdje je 1993. stekao doktorsku kvalifikaciju na Sveučilištu Cape Town. Suđenje se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:25