U RIJECI KRAJ KUĆE

Krokodil povukao osmogodišnjaka ispod vode i izgrizao do smrti, roditelji užasnuti: ‘Gledali smo kako ga odnosi‘

Vlasti još uvijek nisu pronašle njegovo tijelo jer je posljednjih dana padala jaka kiša što je otežalo potragu

Krokodil/Ilustracija

 Zdeněk Malý/Panthermedia/Profimedia/Zdeněk Malý/panthermedia/profimedia

Osmogodišnji dječak smrtno je stradao kada ga je krokodil povukao pod vodu dok su cijelom jezivom prizoru svjedočili njegovi šokirani roditelji.

Julio Otero Fernández otišao je na Matina rijeku u blizini njegovog doma u Limonu u Kostarici, te je veslao u plitkoj vodi kada ga je zgrabio krokodil i izgrizao do smrti.

Vlasti još uvijek nisu pronašle njegovo tijelo jer je posljednjih dana padala jaka kiša što je otežalo potragu.

Očajni roditelji Don Julio i Margini Fernández Flores kazali su kako se planiraju preseliti u Nikaragvu kako bi zaštitili svoje ostalo četvero djece u dobi između 3 i 16 godina.

Vlasti su zamolili da pronađu i ubiju gmaza koji je usmrtio njihovo dijete.

‘Mojoj ženi je najteže bilo vidjeti krokodila kako odlazi s tijelom mog sina‘, kazao je otac osmogodišnjaka.

Njegova mama je rekla: ‘Nemoguće je nastaviti živjeti u Matini jer u svakom kutu kuće nalazimo nešto što nas podsjeća na Julita, što nam nanosi mnogo boli. Ne možemo biti ovdje jer sve vrijeme provodimo prisjećajući se kako je bilo lijepo imati ga ovdje s nama. Jako nam je teško, pa ćemo morati otići odavde‘, kazala je i dodala kako neće ostati živjeti tu jer ju je strah da će se ovako nešto ponoviti.

‘Moja druga djeca djeluju snažno, ali čovjek shvati da su tužna. Kad god se sjetimo što se dogodilo, nemoguće je da ne zaplakati.‘

Tatiana Díaz, regionalna direktorica Crvenog križa Limon, rekla je kako se pretpostavlja da je životinja odnijela dijete u jazbinu ili špilju, ali da ne znaju u koju. Dodala je kako su ga pokušali i namamiti no zasad bezuspješno.

‘Budući da ne znamo o kojoj se špilji radi, ni o kojem krokodilu jer ih je nekoliko, vrlo je teško fokusirati se na jedno mjesto‘, zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:12