NE PIŠE IM SE DOBRO

Kremlj izgubio živce zbog Srba u Ukrajini: ‘Provokatori i izdajice! E sada slijedi kazna...‘

Sve je zakuhao notorni srpski snajperist

Dejan Berić

 @war_noir/X

Nakon što se Dejan Berić, srpski plaćenik u ruskoj vojsci, požalio prošlog tjedna da Rusi "tretiraju Srbe kao stoku, zovu ih Ciganima i tuku", stigla je stroga kazne za Srbe od ruskog Ministarstva obrane, prenose srpski mediji.

Navodno je, kažu, odbijen zahtjev Srba da ih se preseli u Ahmat, odnosno u bataljon koji bi bio pod komandom čečenskog lidera Ramzana Kadirova. Umjesto toga, srpski su plaćenici poslani na prvu liniju, na mjestu najžešćih borbi, a rusko je tužilaštvo pokrenulo i istragu koja bi mogla dovesti i do kaznenog procesa.

Kako je objavio ruski TG kanal, tamošnje Ministarstvo obrane odlučilo je kazniti Srbe koji su se obratili Vladimiru Putinu i požalili da ih u vojsci tretiraju kao stoku. Moskva je odbila prekomandu u Ahmat i preusmjerila ih na prvu liniju.

Kako javlja ruski mediji, ne pomaže ni status notornog Dejana Berića. Navodno je prethodno Berić uvjeravao Srbe da se sve dogovorio s Ramzanom Kadirovom oko prelaska pod njegov "kišobran".

No, nedugo nakon Kremlj je odbio zahtjev Kadirova, uz formulaciju "da je svaka ucjena i provokacija protiv rukovodstva vojnog resora mora biti sankcionirana". Vojno tužilaštvo navodno je dobilo i zadatak da donese presudu po kojoj će Srbi biti proglašeni kao "pobunjenici i provokatori. "

Podsjećamo, Dejan Berić, zloglasni srpski plaćenik iz Ukrajine, požalio se prije nekoliko dana na zapovjedništvo 119. padobranske pukovnije u kojoj služe strani plaćenici i o tome je progovorio u poruci koju je objavio na društvenim mrežama, a na snimku je pozornost skrenula ruska služba BBC-ja.

Dejan Berić jedan je od najpoznatijih balkanskih plaćenika koji se od 2014. godine borio na strani pobunjenih Rusa iz donjecke i luhanske regije. On je uvjereni rusofil koji Srbe regrutira u rusku vojsku, između ostalog i preko svog YouTube kanala s više od 100 tisuća pretplatnika, a nedavno je bio i član inicijativne skupine birača koja je podržala kandidaturu Vladimira Putina za predsjedničke izbore u ožujku ove godine. A kada takav putinovac odluči jadikovati kako Rusi užasno tretiraju Srbe, znači da je dogorjelo do noktiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:24