AFERA U ITALIJI

Kirurg koji je dvaput operirao papu Franju je pod istragom

Bolnica je priopćila da "izražava najveće povjerenje u rad Sergia Alfierija i njegove neosporne profesionalne i ljudske kvalitete

Papa Franjo

 Andreas Solaro/Afp

Pod istragom je kirurg koji je dvaput operirao papu Franju, priopćila je u četvrtak rimska bolnica Gemelli, nakon medijskog izvješća da je protiv njega pokrenut postupak zbog krivotvorenja.

Sergio Alfieri, koji je Papu operirao u lipnju ove godine, kao i 2021., više puta se potpisao u registar prisutnih u operacijskoj dvorani kad nije bio tamo, a ponekad je navodio da je radio u dvije različite prostorije u isto vrijeme, objavio je list La Stampa.

Tako si je naplatio iznose koji mu nisu pripadali, piše list.

"Pozivajući se na novinske informacije u vezi s istragom tužitelja u Rimu", bolnica Gemelli, poznata kao papinska bolnica u Rimu, "izražava svoje povjerenje u pravosuđe koje provodi istragu i kojemu će osigurati najveću moguću suradnju kako bi se razjasnio svaki aspekt", priopćeno je u četvrtak.

Bolnica je priopćila da "izražava najveće povjerenje u rad Sergia Alfierija i njegove neosporne profesionalne i ljudske kvalitete" te da ima "brojnih netočnosti" u novinskom članku, ali nije navela o kojim se to netočnostima radi.

Zasad nema komentara ni tužiteljstva ni Vatikana.

Carlo Bonzano, odvjetnik kirurga, rekao je da je "sigurno da je (Alfieri) uvijek radio u potpunosti u skladu s pravilima", prenose agencije.

"O ovoj aferi ne znamo ništa osim onoga što smo doznali iz medija. Nikad nismo zaprimili nikakvo mišljenje tužiteljstva", uvjeravao je odvjetnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:48