BIJEG OD PROBLEMA

Kimov bijeg od poplava i covida: Satelitske snimke otkrile lokaciju sjevenokorejskog vođe!

Plovilo, nazvano i ‘plutajućm zabavnim parkom‘, uključuje dva vodena tobogana, olimpijski bazen i salon na više katova

Kim Jong-Un

 Str/Afp/Profimedia/Str/Afp/Profimedia

Na satelitskim snimkama Planet Labsa, američke javne tvrtke za satelitsko snimanje Zemlje sa sjedištem u San Franciscu, uočena je jedna od tajanstvenih superjahti Kim Jong-Una parkirana u blizini tajnog odmarališta na obali Sjeverne Koreje, piše Metro.

Ogromno plovilo od 55 metara uočeno je na poluotoku Hodo, sjeverno od Wonsana, između 3. i 5. kolovoza. Smatra se da je to prvi put da je superjahta, koja ima prepoznatljiv crveni krov, stigla u ljetovalište, do kojeg je moguće doći samo morem ili malim cestama podaleko od većih gradova.

Inače, strani mediji pišu da je Kim postao sve povučeniji dok se njegova zemlja bori s pandemijom covida-19. Zatišje iz Pjongjanga je traja sve do prije dva dana kada je Kim proglasio veliku pobjedu nad pandemijom, a njegova sestra je ustvrdila da je ‘Dragi vođa‘ bio teško bolestan, ali da se iz svega izvukao. Pobjedu nad covidom je očito odlučio proslaviti na jahti.

Također, na korejskom poluotoku posljednjih tjedana ekstremne poplave su potopile ulice, automobile i zgrade, jer su bujice donijele više od mjesec dana količine padalina u roku od nekoliko dana. Između ponedjeljka i srijede u južnokorejskom Seulu je zabilježeno ukupno 525 mm - nešto više od 50 centimetara.

Potvrđeno je da je najmanje devet osoba umrlo u poplavama, a u korejskim medijima se piše da ih je više ozlijeđeno ili nestalo. Visoke stope padalina i poplave tijekom sezone monsuna u Južnoj Koreji uobičajene su, s prosječnom količinom oborina do 10 mm dnevno i 250 mm u mjesecu kolovozu. Međutim, ovotjedne akumulacije oborina daleko su premašile ove tipične uvjete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:46