LJUTNJA U J. KOREJI

Kim Jong Un nema mira: Sjeverna Koreja testirala novi interkontinentalni balistički projektil

Južna Koreja snažno je osudila sjevernokorejska testiranja projektila i poziva susjednu zemlju da odmah obustavi takva testiranja

Testiranje projektila 5. ožujka

 Jung Yeon-je/AFP

Sjeverna Koreja testirala je novi interkontinentalni balistički projektil u posljednja dva testiranja oružja, objavilo je južnokorejsko ministarstvo obrane u petak i osudilo taj potez.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un pozvao je da se lokacija za lansiranje interkontinentalnih balističkih projektila, tijekom obilaska iste, proširi u "ultramodernu, naprednu" bazu kako bi Sjeverna Koreja postala svemirska sila, izvijestio je u petak državni medij KCNA.

Južna Koreja snažno je osudila sjevernokorejska testiranja projektila i poziva susjednu zemlju da odmah obustavi takva testiranja, objavilo je ministarstvo obrane.

image

Kim Jong Un u obilasku Uprave za razvoj zrakoplovstva

AFP

Južnokorejsko ministarstvo je dodalo da se najnovijim testiranjima nije postigao domet interkontinentalnog balističkog projektila.

Sjeverna Koreja je prošli tjedan ispalila svoj deveti projektil u 2022., prkoseći odlukama UN-a

Rezolucija Ujedinjenih naroda zabranjuje Sjevernoj Koreji, samoproglašenoj nuklearnoj sili, testiranje balističkih projektila od kojih neki mogu nositi nuklearnu bojnu glavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 21:37