ŠTO SE DOGAĐA?

Kašlje, šepa, zavukao se pod dekicu... Nova snimka ponovno potaknula glasine o Putinovom zdravlju

Pitanja o njegovom zdravlju pokrenula su se nakon što je nedavno viđen kako se čvrsto desnom rukom drži za stol na sastanku s ministrom obrane

Vladimir Putin

 YouTube

Vladimir Putin (69) sjedio je pokriven debelom dekom preko nogu na Crvenom trgu u Moskvi u ponedjeljak, a gledateljima Parade pobjede učinilo se kako ruski predsjednik i šepa.

Dekica ga je dočekala na sjedalu, a iako su i drugi, doduše, daleko stariji veterani Drugog svjetskog rata bili pokriveni, ponovno su pokrenuta nagađanja o narušenom zdravlju ovog moćnika.

'Deka je zanimljiv detalj. Redovito se šuškalo o lošem zdravlju Putina, koje Kremlj, naravno, nije priznao', komentirao je za The Sun jučerašnji prizor bivši britanski diplomat Tony Brenton i kazao kako se Putin nakon dvije godine covida sada mora ponovno angažirati.

image
Mikhail Metzel/AFP
image
Kirill Kudryavtsev/AFP

'Oni koji su razgovarali s njim, ljudi poput francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, izvijestili su o manje koherentnosti nego što su navikli dobiti od njega', nastavio je Brenton.

'Dakle, postoje razlozi za zabrinutost. Ali moramo biti malo oprezni o tome što želimo', dodao je.

Temperatura u Moskvi bila je tek blagih 9 stupnjeva, a Putin je, hodajući do Grobnice Neznanog vojnika, gdje je položio vijenac, pokušavao što vještije sakriti šepanje.

Pitanja o njegovom zdravlju pokrenula su se nakon što je nedavno viđen kako se čvrsto desnom rukom drži za stol na sastanku s ministrom obrane Sergejem Šojguom.

I na nedavnom sastanku s bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom pokušavao je obuzdati istu ruku koja se nekontrolirano tresla. Također je djelovao nesigurno tijekom pravoslavne uskršnje mise u Moskvi.

I dok se nagađa da Putin boluje od Parkinsonove bolesti i raka abdomena, Kremlj je odbacio sve dosadašnje optužbe o lošem zdravlju Kremljskog cara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:42