UŽAS NA KRSTARENJU

Kaos na kruzeru koji je plovio u Englesku: Naletio na golemi val koji ga je porazbijao, pogledajte snimku

Voda je ušla u brod nakon što su jaki vjetrovi razbili prozore na brodu dok je plovio oko 200 km od Danske

MS Maud

 Fraser Gray/Alamy/Profimedia

Norveški brod za krstarenje onesposobljen je u Sjevernom moru u četvrtak nakon što mu je val razbio prozore na kontrolnom mostu i tako uzrokovao nestanak struje.

Prema People.com, brod prevozi 266 gostiju i 131 člana posade iz norveškog Florøa prema Tilburyju, u Ujedinjenom Kraljevstvu.

U međuvremenu, Danska spasilačka koordinacija potvrdila je da nitko nije ozlijeđen te da su putnici i članovi posade na sigurnom.

- Na brodu nema struje - rekao je glasnogovornik spasilaca i dodao da "glavni motor radi, ali navigacijski sustavi i radari ne".

Naime, voda je ušla u brod nakon što su jaki vjetrovi razbili prozore na brodu dok je plovio oko 200 kilometara (oko 124 milje) od zapadne obale Danske i 330 kilometara (205 milja) od istočne obale Britanije iz Florøa u Norveškoj u četvrtak. Trebao je stići u britanski Tilbury u petak.

MS Maud plovio je oko 193 kilometra od zapadne obale Danske u četvrtak kada se dogodio incident, rekao je glasnogovornik danskog Zajedničkog centra za koordinaciju spašavanja (JRCC). Od JRCC-a nije zatraženo da evakuira putnike i posadu, što je navelo glasnogovornika da vjeruje da je "sve u redu" s onima koji su još uvijek na brodu.

Inače, ruta broda promijenjena je nakon sigurnosnih provjera i tehničkih procjena, a putnici će se sada iskrcati u Bremerhavenu u Njemačkoj.

- Naš tim je organizirao daljnje putovanje kući za goste na brodu - rekao je glasnogovornik Hurtigruten Expeditionsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:16