SVI TRAŽE DANKU

Policijska načelnica otkrila nove detalje, javio se Dankin ujak i demantirao veliku zabludu o djevojčici

Širi se potraga za nestalom djevojčicom

Danka

 /Društvene Mreže/mup.rs

Od utorka se u Srbiji traga za malenom Dankom Ilić (2) koja je nestala dok je bila s majkom Ivanom i starijim bratom u Banjskom polju. Majka je ispričala da je malena nestala dok je ona išla dati vode starijem djetetu. Policija je pregledala sve obližnje objekte, na terenu su bili vatrogasci i spasioci, a ispred obiteljske kuće nestale djevojčice dežura policijska patrola. Ivana i Miloš Ilić, otac i majka nestale Danke Ilić više su puta razgovarali s policijom.

Otac je prošao i poligraf, a majka ga je zbog trudnoće odbila, no iznova je saslušana ne bi li se prisjetila još detalja od dana nestanka djevojčice. Policija ju je jučer odvela na mjesto na kojem je Danka posljednji put viđena kako bi se napravila rekonstrukcija događaja. Jučer su teren na kojem je djevojčica nestala nadlijetali i helikopteri. Potraga polako ulazi u kritičnu fazu, ne bude li bitnih pomaka u nekoliko idućih dana, sve bi se moglo pretvoriti u tzv. ‘cold case‘, hladni slučaj...


23:16 - Policijska načelnica Bojana Otović Pjanović gostovala je u TV emisiji na RTV Pink gdje je govorila o nestanku Danke Ilić (2).

"Aktiviranje platforme je bilo u 19:10 sati, ali to ne znači da MUP nije istog trenutka po dobivenoj prijavi preventivno aktivirao sve granične prijelaze i pojačao kontrolu u svim mogućim pravcima. U 14 sati, malo ranije, možda minutu do dva, pojavila se policijska patrola na licu mjesta, minutu nakon dolaska oca, koji nije bio prisutan na licu mjesta. Istog trenutka kada dobijemo prijavu, kolega koji sjedi u dežurnoj službi on preventivno aktivira sve granične prelaze", rekla je Otović Pjanović, piše Blic.

Rekla je da su snimku dobili u subotu i da su svi u roku od pet minuta bili na mjestu na kojem su je i provjerili. "Naravno da je puštanje snimke išlo uz koordinaciju. Ne mogu govoriti o detaljima, svi smo jutros radili do pola pet, osobno smo kontaktirali tog gospodina koji ju je napravio".

Govorila i o majci nestale Danke Ilić i rekla da je majka u drugom stanju, i da se zbog toga nije podvrgla poligrafskom ispitivanju. Naglasila je da majka nije odbila poligrafsko testiranje, već da zbog njene trudnoće rezultati ne bi bili vjerodostojni.

"Majka je ključna, ona je prva bila na licu mjesta. Možda je i sad u policiji", rekla je.


21:05 - Oglasio se ujak malene Danke, Stefan Dragomirović.

Prema njegovim riječima, Danka zna da hoda. Tog dana kad je nestala, trčala je po dvorištu. "Danka vjeruje ljudima, rijetko kad i zaplače", rekao je. Komentirao je i snimku iz Beča, na kojoj se vidi curica koja nalikuje na Danku u pratnji dvije žene.

"Video je jako mutan, pa ne mogu sa sigurnošću tvrditi da je to Danka. Po hodu i kosi djevojčice, djeluje mi kao da bi mogla biti ona, ali to ništa nije sigurno. Odakle oni znaju da su te žene iz Rumunjske, tko je snimio taj video? Dosta stvari se tu ne poklapa. Ali mi bi najviše na svijetu voljeli da ona dođe kući. Čekamo neku službenu potvrdu", rekao je za Blic.

Rekao je da je Danka mirno dijete i da vjeruje ljudima. Obitelj ne gubi nadu. Osvrnuo se i na to kako je njegova sestra, Dankina majka.

"Svi krive moju sestru, a nitko ne zna kako je njoj. Možda djeluje hladno, ali se jede iznutra. Nema njene Danke, njene kćeri. Zamislite samo kako je tek njoj, a da ne govorim što je na svu tu muku još i trudna i ne smije biti pod stresom", rekao je Dankin ujak.


19:16 - Interpol je pokrenuo međunarodnu potragu za Dankom Ilić (2) nestalom u Srbiji prije šest dana.

OPŠIRNIJE OVDJE!


17:43 - Kako Kurir ekskluzivno saznaje, srpska policija je u noći između subote i nedjelje dobila mail iz Beča u kojem državljanin Srbije navodi da je vidio djevojčicu koja podsjeća na nestalu Danku i opisuje scenu kojoj je svjedočio.

OPŠIRNIJE OVDJE!


15:10 - Član obitelji usporedio snimku iz Beča s fotografijama nestale Danke Ilić i istaknuo kako djevojčica sliči na njegovu nestalu dvogodišnju rođakinju. OPŠIRNIJE OVDJE!


13:40 - O snimci iz Beča koju policija sada provjerava kako bi utvrdila je li na njoj djevojčica Danka Ilić, oglasila se i njezina majka Ivana. Policija uputila posebnu molbu Srbima u Beču. OPŠIRNIJE OVDJE!


13:33 - Dankin ujak Stefan Dragomirović je za Telegraf rekao da ne može potvrditi da je djevojčica snimljena u Beču upravo ona, no kaže da hod djevojčice na snimci podsjeća na Dankin hod, a i kosa joj je svezana na isti način.

- Po jakni to nije ona, ali je vezan repić kao što je njoj bio. Ona inale obožava dudu, moguće je da su joj sve zamijenili, rekao je i istaknuo da Danka na dan nestanka sa sobom nije imala dudu.

- Ona kada je vani ne miruje, a ovdje na snimci takoreći stoji u mjestu, dodao je ujak.


13:10 - Blic je čak i objavio video i fotografiju djevojčice koja je snimljena u Beču i koja, navodno, podsjeća na Danku. Video možete pogledati OVDJE.


12:49 - Srpski mediji javljaju da je novi trag koji je navodno stigao noćas, zasad neprovjerena informacija da je djevojčica Danka viđena u pratnji dvije Rumunjke u Beču. Iako to nije službena informacija, policija ju je dužna provjeriti, baš kao i onu od prije nekoliko dana, kada su počele kružiti glasine preko TikToka da trojac iz BiH zna gdje je djevojčica. Provjerom je ustanovljeno da ta informacija nije bila točna.

Telegraf piše da je policija noćas kontaktirala austrijske kolege i poslala Europolu sve podatke i snimke.


12:28 - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se danas o radu policije u slučaju nestanka dvogodišnje djevojčice Danke za kojom se traga već 6. dan. Vučić je rekao da se pojavio novi trag.

- Želim zahvaliti policiji koja danonoćno radi. Kada se u pola tri kao noćas pojavio novi trag, oni izvijeste i mene. Do pola pet su svi na svojim mjestima. Svaka im čast na posvećenosti, koliko se ljudi bore za jedan divni život. Svakog božjeg dana. Nadam se da će uspjeti rasvijetlti i taj slučaj, rekao je Vučić, prenosi Blic.


12:06 - Blic javlja da je policija izvršila uvid u nekoliko profila na društvenim mrežama majke nestale djevojčice. Podsjetimo, izvršeno je i vještačenje njezinog mobitela.


11:48 - MUP Srbije je objavio da se istraga o nestanku djevojčice nastavlja u svim pravcima, no nisu precizirali točno u kojim, javlja N1.


Dodali su da ni danas nema službenih informacija u vezi s potragom, pa ni s tim hoće li tragači biti na terenu

11:45 - Na nekoliko prilaza Banjskom Polju te na samom ulazu u selo stoje policijske patrole koje provjeravaju svakoga tko uđe.

Blic piše da od danas ujutro nitko ne može ući u Banjsko Polje bez legitimacije.


09:50 - Blic javlja da je potraga za Dankom proširena te da policija sada pretražuje dio Brestovačke rijele u blizini Banjskog polja. Rijeka je na samo tri kilometara od kuće kraj koje je djevojčica zadnji put viđena.


08:13 - Oglasio se djed nestale djevojčice.

- Dođe nam da umremo, ne znamo već pet dana gdje je naša Danka. Mojoj ženi je pozlilo od stresa, ne znamo više što da radimo, rekao je za Blic djed djevojčice Milan Ilić.


07:55 - Danas je šesti dan potrage za Dankom, a Blic piše da unatoč velikim naporima policije od samog početka, postoji opasnost da se slučaj s vremenom ‘ohladi‘. Ako do toga dođe, postat će teže pronaći ključne dokaze o nestanku djevojčice. Policija baš zbog toga svakog dana ispituje njezine roditelje kao bi u njihovim iskazima našla naki novi trag koji su ranije možda previdjeli.

Još se očekuju forenzički nalazi mobitela Ivane Ilić, majke malene Danke, kao i nalazi kamera za video nadzor.


06:27 - U blizini Banjskog polja je veliko Borsko jezero. Za sada nije bilo pretrage vode ili na obali jezera, no helikopteri su jučer nadlijetali i iznad vode.


06:26 - Mještani Banjskog polja kod Bora, gdje je djevojčica nestala, kažu da su noći tamo jako hladne te se boje za djevojčicu.

- Ovdje je Crni vrh, noći su hladne. U suton se već nadvija dim nad naseljem, ogrću se jakne, svi se povlače u kuće..., ispričao je mještanin za Telegraf.


06:19 - Otac nestale Danke Ilić stigao je sinoć u policijsku stanicu u Boru u pratnji roditelja. Tamo je svjedočio. To je dio standardne procedure, ali on nije priveden.

I majka je jučer bila u policiji, i to peti put.

Razgovor je bio informativnog tipa. Naime, svaka nova informacija koju su dobili se provjerava s roditeljima.


06:18 - Iako je pregledom mobitela majke nestale djevojčice Danke Ilić utvrđeno da su brojni pozivi i poruke izbrisani neposredno prije djevojčinog nestanka, to ne znači da se neće utvrditi s kim je i što komunicirala.

Kako pišu srpski mediji, tužiteljstvo je naredilo detaljan pregled njenog telefona, s obzirom na to da je majka Danke Ilić posljednja imala kontakt s djevojčicom.

Više pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:35