PIŠE KNJIGU U ZATVORU

Joca Amsterdam: Nevin sam, sve mi je namjestio Tomislav Karamarko! Zver i Milovanović? Da sam im ja organizirao bijeg, ne bi ih ulovili

 Aleksandar Dimitrijević/CROPIX

Sreten Jocić, poznatiji pod imenom Joca Amsterdam, tvrdi u intervjuu kojeg je iz zatvora dao za beogradski Press kako nije umiješan u atentat na Ivu Pukanića, a sve mu je, veli, namjestio Tomislav Karamarko.

Jocić je na suđenju kao dokaz svoje obrane priložio knjigu Domagoja Margetića 'Ubojstvo s potpisom države' za koju tvrdi kako ukazuje na 'neke druge razloge i motiv ubojstva'.

- Vidi se kako se bar povremeno prikrivaju pravi organizatori i nalgodavci zločina i po lažnoj i iskontruiranoj verziji bivšeg ministra policije Hrvatske Tomislava Karamarka istraga i sudski proces se usmjeravaju k Srbiji i meni - objašnjava Jocić, koji odlučno odbacuje svoju umješanost u atentat. Na pitanje tko mu je onda namjestio optužbu za ubojstvo odgovara:

- Dijelovi agencija pod kontrolom Tomislava Karamarka, srpska agencija i višemilijunska financijska podrška bugarske političke mafije - jasan je Jocić. Amsterdam je uvjeren kako je iza rešetaka završio jer ga nisu uspjeli eliminirati, a negira da je organizirao nedavno neuspješan bijeg Sretka Kalinića i Željka Milovanovića .

- Da sam ja organizirao bijeg, oni sigurno ne bi bili uhvaćeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 03:25