STRAŠAN ZLOČIN

Jezivi detalji ubojstva u Sarajevu: Prvocirao ih je, vratio se po pištolj i pucao u drugog mladića. Pogođen je Faris (19)

Branitelj osumnjičenog Šumana rekao je da se protivi prijedlogu za određivanje pritvora

Mirno okupljanje građana Sarajeva u povodu ubojstva

 Antonio Balic/Cropix

Na prvom ročištu u Kantonalnom sudu u Sarajevu izneseni su detalji slučaja u kojem je u nedjelju oko ponoći osumnjičeni Adem Šuman iz automobila vatrenim oružjem ubio 19-godišnjeg Farisa Pendeka u sarajevskom naselju Otoka, piše Klix.ba.

Tužiteljica je među prvima došla na očevid i kazala da je vidjela dječaka koji je ležao na zemlji. Vidjela je u automobilu smoki, grickalice i slatkiše.

- Nismo mogli shvatiti zašto se to dogodilo, rekla je.

Tužiteljstvo je prikupilo dovoljno dokaza i tvrdi da se Adem i Faris nisu poznavali od ranije.

- Šuman Adem se kretao iz suprotnog smjera i iza leđa prišao ovim dječacima nakon čega je uslijedila provokacija. Dečki su otvorili prozor i pitali u čemu je problem. Potom je Šuman Adem, bez ikakvog razloga, udario Emana, vratio se i uzeo pištolj. S ciljem da usmrti Emana, pogodio je Farisa koji je sjedio pored njega jer se sagnuo, navela je tužiteljica.

Zatim je Adem pozvao pomagače koji su mu pomogli da sakrije auto i odvezli ga do Zenice. Elmedin Gradišić je kao prvi susjed bio svjedok prilikom pretresa i imao je priliku reći što se dogodilo, ali to nije učinio.

Također, naglašeno je kako Šuman konzumira narkotike te da je ranije osuđivan. Drogu uzima i drugoosumnjičeni, a trećeosumnjičeni je bio pod utjecajem amfetamina kada je priveden.

Odvjetnik Kočo, branitelj osumnjičenog Šumana, rekao je da se protivi prijedlogu za određivanje pritvora.

Rekao je da se njegov klijent sam prijavio i da ne postoji opasnost od bijega. Također smatra da nema razloga da utječe na bilo koga i poziva se na njegovu izjavu koju je dao MUP-u.

Odvjetnik Elmedina Gradišića se pozvao na izjavu drugoosumnjičenog gdje se navodi da je došao kući, gdje mu je Šuman susjed, te je zatekao policiju koja ga je pitala da bude svjedok u pretresu kuće.

- U jednom trenutku je svjedok, u drugom osumnjičen, rekao je Damir Beglerović, odvjetnik Gradišića.

- On je zapravo pomogao Tužiteljstvu. Dao im vozilo i doveo Adema u MUP da se preda, rekao je Beglerović.

On smatra da Tužiteljstvo predlaže pritvor zbog medija i njihovog pritiska te da za to nisu ispunjeni uvjeti.

Također kaže da je određivanjem pritvora ugrožen život njegove majke o kojoj brine, supruge, šestogodišnjeg djeteta i sestre s poteškoćama u razvoju o kojoj također brine.

Kada je riječ o trećeosumnjičenom Merisu Saljeviću, njegova obrana navodi da on nije znao što je Šuman prethodno napravio kada su se sastali.

On je zaposlen u Žutom taksiju i preuzeo je vožnju od nekog i tako odvezao Šumana u Zenicu.

- Preuzeo je vožnju u okviru posla i vratio se, razdužio smjenu i otišao kući, rekao je odvjetnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 11:23