SPREMA SE ATENTAT?

Jedan od ruskih vođa u Ukrajini: ‘Zelenski je direktoru CIA-e rekao - tog čovjeka moramo ubiti!‘

Očita je umiješanost Kijeva u takve pokušaje ubojstva, postoji opasnost, kaže glasnogovornik Kremlja

Jevgenij Prigožin

 Telegram/

Iz Kremlja su u utorak stigle informacije da se na Jevgenija Prigožina, šefa Wagner grupe, sprema atentat, piše Daily Beast.

Iako se priča da je Prigožin razbjesnio mnoge dužnosnike bliske Vladimiru Putinu svojim akcijama u Ukrajini, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da bi Prigožin zapravo trebao brinuti vlasti u Kijevu.

Sam Prigožin je ranije u utorak tvrdio da je bio obaviješten o tome da su se ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski i direktor CIA-e William Burns navodno sastali kako bi razgovarali o njegovom ubojstvu.

- To je više pitanje za specijalne službe - rekao je Peskov novinarima na pitanje o optužbama.

- Ali što se tiče pokušaja atentata, Ukrajina je umiješana i u pokušaje atentata i u jedno apsolutno monstruozno ubojstvo. Prisjetimo se pokušaja atentata koji su se događali. Sjetimo se ubojstva Darije Dugine i tako dalje. Očita je umiješanost kijevskog režima u takve pokušaje ubojstva, pa postoji takva opasnost za naše građane - rekao je Peskov.

Tvrdnja o atentatu izvorno je došla od Vladimira Rogova, jednog od ruskih vođa u ukrajinskoj regiji Zaporižja.

- Jedan od zahtjeva koje je Zelenski postavio tijekom sastanka s direktorom CIA-e bilo je ubojstvo šefa Wagnera - rekao je Rogov ruskim državnim medijima, ne navodeći odakle mu ta informacija. Rekao je da bi atentat na Prigožina bio ‘više nego logičan‘.

Prigožin, koji uživa u mogućnosti stjecanja statusa mučenika u ruskom društvu, našalio se preko svoje službe za medije da je njegovo ubojstvo ‘jako dobra ideja‘.

- Slažem se da je vrijeme da eliminiramo Prigožina. Ako mi se obrate, sigurno ću pomoći - našalio se Prigožin.

Čak su i neki proratni ruski komentatori brzo istaknuli na društvenim mrežama da je najveća prijetnja šefu Wagnera vjerojatnije kod kuće.

- Čini mi se da se oni koji su najviše zainteresirani za Prigožinovu eliminaciju nalaze blizu Kremlja. Samo će Ukrajincima procuriti informacije o njegovim kretanjima i lokacijama - napisao je jedan komentator na društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 18:03