SRBIJA BRUJI

Je li Vučić u sinoćnjoj emisiji nagovijestio do jučer nezamislivo: ‘Nemam probleme s članovima, ali ovi štakori...‘

Podsjećamo, u Srbiji se već neko vrijeme spekuliralo kako srpski čelnik ne planira samo otići s čela Srpske napredne stranke nego i formirati novu političku stranku

Aleksandar Vučić

 /Screenshot Twitter

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je sinoć na srpskoj televiziji Happy, u emisiji "Ćirilica" voditelja Milomira Marića.

Voditelj Marić je na početku emisije demantirao priče da je emisija snimljena jutros, a da je predsjednik otišao iz zemlje, piše Kurir.

U emisiji je, na Vučićevo inzistiranje, prikazan i uznemirujući YouTube video koji je navodno gledao dječak ubojica Kosta K.

Dodao je da je glavna vijest u regiji bila da je "Vučić ispao budala zato što je komentirao majicu".

"Nije Vučić ispao budala, nego ste vi ispali neznalice. Našli klinca 2001. godište da nosi majicu generacije 88. Kakve on ima veze s tom generacijom, ili sa Sopotom. Znate kako djeca to rade. Da bi podržavali Hitlera. ‘E moj deda je upravo napunio 88 godina‘. Pa kažu da je to baba napravila za dedu. Ali, to vam sve pokazuje, kada morate tako nategnuti priče da... To je kao ono da sam nosio pušku iznad Sarajeva. A ja sam to demantirao tisuću puta. Evo vidite, nosio sam stativ, nigdje puške nema", komentirao je Vučić spornu fotografiju.

No, ono o čemu jutros priča Srbija jest - je li Vučić u emisiji slučajno dao nagovijestiti i da je njegova stranka, Srpska napredna stranka, brod koji tone, politički projekt kojeg, kako kaže Vučić, "napuštaju štakori".

"Uvijek prvi štakori napuštaju brod misleći da im je to prilika da prijeđu na drugu stranu... ja nemam problem kada to učini dio simpatizera, to je njihovo pravo. Čak i dio članstva. Ali kada to rade direktori javnih poduzeća ili njihovi najbliži suradnici, supružnici..."

Podsjećamo, u Srbiji se već neko vrijeme spekuliralo kako srpski čelnik ne planira samo otići s čela Srpske napredne stranke nego i formirati novu političku stranku ili pokret. Tanjugu je još u ožujku potvrđeno da Aleksandar Vučić započinje formiranje Narodnog pokreta za državu. “Važno je formirati blok normalnosti i pristojnosti – Srpski blok. Ne mislim nacionalno, već i građanski i nacionalno te blok pristojnosti koji će se suprotstaviti i jednima i drugima”, poručio je tada Vučić. Dodao je kako je važno da se u centru formiraju pokreti koji “nemaju šefove u inozemstvu”.

Vladimir Đukanović, dužnosnik Srpske napredne stranke, na društvenim je mrežama pozvao članove stranke da se okrenu poslu formiranja nove stranke, pripremi osnivačkih akata, skupljanju potpisa, organiziranju osnivačke skupštine te usvajanju programskih ciljeva i statuta. “Velik posao je pred nama”, istaknuo je tada Đukanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:02