UBOJSTVO GABBY PETITO

Javila se još jedna žena koja je povezla Briana: ‘Htio je iskočiti iz auta kad je čuo ovo pitanje‘

Norma Jean Jalovec povezla je zaručnika Gabby Petito istoga dana kada i TikTokerica Miranda Baker
Brian Laundrie
 AFP

Američkoj policiji javila se još jedna osoba koja je automobilom povezla Briana Laundrieja, zaručnika ubijene 22-godišnje Gabby Petito, čije je tijelo policija pronašla u nacionalnom parku u Wyomingu.

Petito se smatrala nestalom nakon što se njezin zaručnik, Brian Laundrie, 1. rujna vratio kući s višemjesečnog izleta bez nje. U Sjedinjenim Državama u tijeku je velika potraga za njim, a nakon što je TikTokerica Miranda Baker policiji otkrila da su ona i njezin dečko 29. kolovoza povezli Laundrieja u Nacionalnom parku Grand Teton u zaljevu Colter, javila se još jedna žena.

Norma Jean Jalovec također je povezla zaručnika ubijene djevojke istoga dana kada i Baker. Jalovec je odlučila doći na misu u Crkvu Presvetog Srca u Nacionalnom parku Grand Teton. Nakon mise odvezla se do hidroeletrane na jezeru Jackson i vidjela muškarca koji je izbacio prst.

Jalovec ga je odlučila povesti. Tijekom vožnje, koja je trajala 20 minuta, rekao joj je da ima zaručnicu, da kampiraju blizu rijeke Snake te da su vidjeli losove, ali da nema bizona. Sličan razgovor s njim vodila je i Miranda Baker. Pitala ga je želi li novac za gorivo, no on je tu ponudu odbio.

image
U potragu za Brianom uključeni su policija i FBI
Octavio Jones/AFP

Kada su stigli do ulaza u kamp Spread Creek, Brian joj je rekao da bi on izašao na samom ulazu. S obzirom na to da je riječ o velikom području, Jalovec mu je ponudila da ga poveze i do neke lokacije u kampu, no Laundrie je u tom trenutku naglo pokušao izaći iz vozila dok je još bilo u pokretu.

- Želiš impresionirati zaručnicu da si došao pješice, da ne vidi da te netko dovezao, pokušala se našaliti Norma Jean Jelovec, no njemu nije bilo do šale. Samo je želio izaći iz auta.

Shvatila je da je riječ o Laundrieju kada je pogledala TikTok video Mirande Baker i shvatila da je riječ o istoj osobi. Čini se da je Jalovec povezla Laundrieja odmah nakon što je on izašao iz auta Mirande Baker.

Nakon što je u utorak ustanovljeno da je 22-godišnja američka blogerica Gabby Petito ubijena, istražitelji su pokrenuli potragu za njezinim zaručnikom, no on zasad nije osumnjičenik.

image
Pretraga obiteljskog doma Briana Laundrieja na Floridi
Octavio Jones/AFP

Laundrie i Petito dolaze iz općine Long Island u New Yorku, u vezi su od srednje škole, a 2020. su u srpnju na društvenim mrežama objavili da su zaručeni.

Par je u srpnju 2021. odlučio kombijem posjetiti nacionalne parkove na zapadu Sjedinjenih Američkih Država te svoj put dokumentirati na video platformi YouTube i društvenoj mreži Instagram.

Na putu su trebali provesti četiri mjeseca, no Laundrie se već 1. rujna sam vratio u svoj dom u saveznoj državi Floridi. Obitelj Petito 11. rujna prijavili su da je Gabby nestala, a ovog se tjedna ispostavilo da je Petito ubijena. Istražitelji još nisu otkrili gdje su pronašli njezino tijelo i u kakvim okolnostima.

Učestale objave fotografija i videozapisa koje je par objavljivao na Instagramu naglo su prestale krajem kolovoza.

image
Gabby Petito
Youtube

Prema riječima Ricka Stafforda, odvjetnika obitelji Petito, Gabby je svoju majku nazvala 24. kolovoza kako bi joj rekla da napušta Utah te da ide prema planinskom masivu Teton u Wyomingu. Gabby je na Instagramu posljednji puta nešto objavila 25. kolovoza. Istražitelji su tijekom istrage otkrili da se iz SMS poruka koje je Petito slala majci moglo naslutiti da postoji određena napetost između Gabby i njezinog zaručnika. Također, jedan par iz Louisiane je svjedočio incidentu između Petito i Laundrieja koji se 27. kolovoza zbio u restoranu The Merry Piglets Tex-Mex u gradu Jacksonu u Wyomingu.

Gabby je svoju obitelj posljednji puta kontaktirala 30. kolovoza, kada je u poruci napisala da u Nacionalnom parku Yosemite u saveznoj državi Kaliforniji nema signala na mobitelu.

Ona, međutim, sumnja da je njezina kći poslala tu poruku.

Nakon što je odbio razgovarati s istražiteljima, Brian Laundrie nestao je nekoliko dana prije pronalaska tijela Gabby Petito.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 05:08