BRUTALNA EGZEKUCIJA

Izmrcvarena tijela modela, pjevačice i njihove prijateljice pronađena kraj rijeke, grkljani su im bili prerezani

Djevojke su posljednji puta viđene 4. travnja, a policija se nada da će više informacija o slučaju doznati iz mobitela koji je pronađen pored njih

Yuliana Macias, Denisse Reyna i Nayeli Tapia

 Facebook, Profimedia/

Tijela nestalih Nayeli Tapije (22), Yuliane Macias (21) i Denisse Reyne (19) prošlog su tjedna pronađena pored rijeke Esmeraldas nedaleko od grada Quinindea na sjeverozapadu Ekvadora, javlja Daily Mail.

Prema informacijama s lica mjesta, djevojke su mučene, grkljani su im prerezani, a pronađene su u plitkom improviziranom grobu. Tijela su pronađena nakon što su lokalni ribari uočili da psi se zadržavaju na obali rijeke i njuškaju.

Ribari su o svemu obavijestili lokalne vlasti nakon što su osjetili izrazito neprijatan miris.

image

Nayeli Tapia

Screenshot/Youtube
image

Denisse Reyna

Screenshot/Youtube
image

Yuliana Macias

Screenshot/Youtube

Policija istražuje slučaj, a obitelji djevojaka mole da se stradavanje Tapije, Macias i Reyne ne povezuje s krijumčarenjem droge.

Lokalni su mediji izvijestili da su djevojke bile i vezane te da su im usta bila prekrivena povezima. "Bile su mlade, obučene za plažu, u kupaćim kostimima, laganoj odjeći, kratkim hlačicama", rekao je Diego Velastegui, djelatnik policije grada Quinindea.

Djevojke potječu iz grada Santo Domingo de los Tsachilas koje je od mjesta gdje su pronađene udaljeno oko 80 kilometara. Posljednji su puta viđene 4. travnja, kada su krenule na plažu.

Nakon što se nisu vratile kući i odgovarale na pozive, njihove su obitelji prijavile njihov nestanak. Obitelji kažu da ne poznaju osobe s kojima su se navodno trebale naći na plaži.

image

Improvizirana grobnica u kojoj su pronađene Yuliana Macias, Denisse Reyna i Nayeli Tapia

Screenshot/Twitter

Prve informacije kažu da su djevojke ubijene u selu Malimpiji koje je od Quinindea udaljeno oko 15 kilometara. Policija je navodno locirala automobil kojim su djevojke prevezene do mjesta gdje su ubijene. Uz to, policija je kod tijela djevojaka pronašla mobitel te se nada da će joj on pomoći riješiti slučaj.

Macias se bavila pjevanjem, a ekvadorski mediji kažu da je snimka nje kako pjeva u jednom restoranu koja kruži društvenim mrežama možda posljednja snimka nje žive.

Nayeli je odrasla u gradu Santo Domingo de los Tsachilas no živjela je u Quitu, glavnom gradu Ekvadora. Tamo je radila kao manekenka.

Reyna je na Državnom tehničkom sveučilištu u Quevedu u Ekvadoru studirala poljoprivredno inženjerstvo.

"Samo želimo pravdu. Ako netko nešto zna, treba prijaviti odgovorne za ovog grozno ubojstvo, odnosno tri ubojstva koja su se dogodila u jednom danu", rekla je Paulina Rueda, teta Yuliane Macias.

Rueda je medijima rekla da ona i njezina rodbina zbog traženja pravde primaju prijetnje. "Bit ću uporna iako mi je život ugrožen", dodala je Rueda te zamoljela javnost da smrti djevojaka ne povezuje s krijumčarenjem droge.

Djevojke su sahranjenje tijekom Uskrsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:38