SVI ĆE MORATI NA TEST

Iz Austrije na festival na Zrću stiglo čak 19.000 ljudi, neki se u domovinu vratili pozitivni na koronu

U Koruškoj je koronavirus zabilježen i kod dva turista koji su boravili u Novalji, ali nisu prisustvovali festivalu na Zrću
 Ilustracija/Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Najmanje 94 slučaja zaraze koronavirusom zabilježeno je u Austriji nakon povratka s festivala "Austria goes Zrće" na Pagu, priopćili su u srijedu zdravstveni uredi nekoliko austrijskih saveznih pokrajina.

Prema tim informacijama, u Gornjoj Austriji je zabilježeno 18, u Donjoj 38, u Salzburgu pet, u Štajerskoj 22, u Koruškoj šest i u Tirolu pet osoba koje su se nedvojbeno zarazile tijekom festivala "Austria goes Zrće", koji se od 17. do 24. srpnja održavao na plaži Zrće na Pagu.

Brojke iz saveznih pokrajina Beč, Gradišće i Voralberg još nisu dostavljene. Zdravstveni uredi smatraju da bi broj zaraženih mogao biti mnogo veći.

Na festival je iz Austrije doputovalo više od 19.000 osoba, većina njih u vlastitim automobilima ili autobusima, priopćio je ured za odnose s javnošću savezne pokrajine Donja Austrija.

Savezna pokrajina Salzburg sve goste festivala pozvala je da se testiraju bez obzira na simptome.

U Koruškoj je koronavirus zabilježen i kod dva turista koji su boravili u Novalji, ali nisu prisustvovali festivalu na Zrću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2023 16:37