JOŠ NIJE PRONAĐENA

Istraga o ubojstvu male Danke postaje jedna od najbizarnijih ikada vođenih na ovim prostorima: ‘Čekamo 2 ključne analize!‘

Novi svjedoci biti će saslušani sljedeći tjedan u Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru

Danka Ilić (lijevo); Srđan Janković i Dejan Dragijević (desno)

 Ranko Šuvar/Cropix

Prošla su točno dva mjeseca od nestanka dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom polju, ali slučaj je i dalje obavijen velom tajne. Sada se s nestrpljenjem očekuju konačni rezultati DNK analize i GPS sustava, prenosi Blic.rs.

Podsjetimo, djevojčica je nestala 26. ožujka u Banjskom polju kod Bora. Policija je nakon deset dana potrage uhitila dvojicu radnika JKP "Vodovod", za koje sumnjaju da su djevojčicu udarili automobilom, tijelo stavili u prtljažnik i odvezli ga na deponij.

U međuvremenu je obavljeno psihijatrijsko vještačenje osumnjičenih, Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, koji su prošli tjedan proveli u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Beogradu gdje je utvrđeno da su uračunljivi.

image

Danka Ilić

Društvene Mreže/

Novi svjedoci će također biti saslušani sljedeći tjedan u Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru, gdje su nedavno stigli rezultati DNK analize koji su pokazali da u automobilu, za koji se pretpostavlja da je vozilo kojim je udarena Danka, zasad nisu pronađeni njeni biološki tragovi.

- Ovo je rezultat vještačenja samo dijela stvari iz službenog automobila. Stiglo je tek nekoliko prvih vještačenja Državnog centra za kriminalističku forenziku, a očekujemo i vještačenje Biološkog fakulteta - objasnio je tužitelj Miodrag Canović.

Ministar Bratislav Gašić je na izvanrednoj konferenciji za novinare, na kojoj se govorilo o detaljima ubojstva, pokazao fotografije s informacijama GPS uređaja koji se nalazio u automobilu kojim su upravljali osumnjičeni.

image

Danka Ilić

Gašić je tada rekao kako je njihovo kretanje "bilo vrlo simptomatično" jer su 150 metara nakon odlaska iz dvorišta obitelji Ilić prešli za 5 i pol minuta. Sustavom za praćenje službenog vozila utvrđeno je da su otišli na deponij koji je, vjeruje se, prva lokacija gdje su sakrili tijelo djevojčice. GPS je zabilježio da su se na odlagalištu zadržali 1,41 minutu.

U tijeku je i vještačenje kretanja vozila na osnovu GPS uređaja, ali se još uvijek očekuje službeni izvještaj. Nakon što je Dejan Dragijević detaljno opisao ubojstvo i rekao da je tijelo odbacio na deponij, potraga za Dankom bila je fokusirana na selo Zlot.

Pretraživala su se odlagališta i dvorište obiteljske kuće Dragijević, ali tijelo djevojčice nije pronađeno. Potraga je u međuvremenu obustavljena.

image

Pripadnici policije pretresli su drugu kuću Dejana Dragijevića i područje oko nje

Nikola Anđić/Telegraf.rs/

Policija je iz kuće Dejana Dragijevića u selu Zlot kod Bora zaplijenila više desetaka predmeta koji bi mogli biti ključni dokazi u istrazi, a od osumnjičenih su oduzeta i oba osobna automobila. U pritvoru je i otac Dragijevića, koji je osumnjičen za pomaganje sinu tijekom premještanja Dankinog tijela.

Njegov brat preminuo je 7. travnja u prostorijama Policijske uprave u Boru, dok mu je majka preminula 15. svibnja u susjedovoj kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2024 15:34