USPIO SE SPASITI

Ispovijest sufera koji je preživio napad moskog psa: ‘Odgurnuo sam ga nogom, mislio sam da je tuljan‘

Prvo je primijetio puno tuljana u plićim dijelovima obale, što je mogao biti signal da ‘u daljini nešto vreba‘.

Velika bijela psina (ilustracija)

 Joseph Prezioso/Afp

Michael ‘Jared‘ Trainor iz Kalifornije ispričao je za Fox News nevjerojatnu priču o tome kako je prošle godine preživio napad velike bijele psine.

Dovezao se 2. listopada na plažu u Ferndaleu radi surfanja. Bio mu je to omiljeni hobi još od malih nogu. Inicijalno je planirao otići na drugu plažu, ali mu je prijatelj predložio drugu lokaciju gdje je surfanje, navodno, bolje.

U razgovoru za Fox News prisjetio se kako je tada pomislio da lokalci listopad (october) nazivaju Sharktober, kao mjesec morskog psa.

- U lokalnoj zajednici ne preporučuju surfanje bez pratnje u listopadu. O tome sam razmišljao dok sam parkirao automobil. Čak sam mislio odustati, ispričao je.

Unatoč zabrinutosti, odlučio je krenuti s daskom u more na plaži Centerville, ali nije dugo uživao.

Prvo je primijetio puno tuljana u plićim dijelovima obale, što je mogao biti signal da ‘u daljini nešto vreba‘. Nakon samo nekoliko minuta koje je proveo u vodi, osjećao je da nešto nije u redu.

- Bio sam u vodi 10, manje od 15 minuta. Prošao je prvi set valova. Veslao sam pokraj njih i sjeo na svoju dasku. Pratio me neki zlokobni osjećaj. Sljedeće čega se sjećam je da sam se našao pod vodom, ispričao je.

Nastavilo ga je vući dublje ispod površine i osjetio je da mu je napadnuta desna noga.

- Mislio sam da je to tuljan, jer je najdublja točka kontakta bila oko mog koljena, pa se činilo da se radi o manjem ugrizu, rekao je Trainor.

Uspio je lijevom nogom udariti predatora, čime je otjerao, kako je mislio, tuljana.

Dok je njegova daska za surfanje još bila netaknuta, oprezno je doplivao do obale, gdje mu je pomogao drugi surfer i pozvao hitnu pomoć. U tim trenucima Trainor još uvijek nije mislio da je teže ozlijeđen, no kada su ga odvezli u bolnicu shvatio je da je situacija ipak ozbiljnija.

- Nisam shvatio koliko sam teško ozlijeđen i kada su vatrogasci došli stavili su mi podvez na nogu. Kada su mi odrezali surfersko odijelo, tek tada sam vidio tragove ugriza na dasci i počeo shvaćati da je to zapravo bio morski pas.

Trainor je kasnije doznao da ga je doista napao morski pas za kojeg se vjeruje da je bio dugačak četiri metra, a liječnici su mu rekli da je imao sreće što je pobjegao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:35