I TO JE MOGUĆE

IRKINJA PALA NA ISPITU IZ ENGLESKOG JEZIKA Prolazna ocjena trebala joj je za dobivanje australske vize: 'Ostala sam u potpunom šoku!'

 Ilustracija / Profimedia, Juice Images

Irska veterinarka pala je na usmenom ispitu iz engleskog jezika potrebnom za dobivanje australske radne vize, nakon što je softver za prepoznavanje glasa ocijenio da je razina tečnosti njezina rodnog jezika ispod prolaznog praga.

Lucy Kennedy, veterinarka specijalizirana za konje, imala je nekoliko usmenih zadataka u sklopu elektronskog testa za radnu vizu, uključujući čitanje teksta i opis slika.

Iako je u razumijevanju i pismenom dijelu testa briljirala, na usmenom je pala.

- Malo sam bila u šoku - rekla je za radio 3AW.

- To je bio jedini ispit u mojemu životu oko kojeg se nisam živcirala, a zatim sam saznala da na usmenom dijelu nisam bila dovoljno dobra.

Administrator ispita Pearson jedna je od nekoliko agencija koje provode taj test za australsku vladu, rekla je Kennedy, ali to je jedina tvrtka koja koristi softver za prepoznavanje glasa.

- Oni tvrde da imaju najobjektivniji sustav bodovanja jer nema ljudske pristranosti - kazala je.

Kennedy, čiji suprug je Australac, izjavila je kako joj je tvrtka ponudila da ponovno polaže test, ali će zbog vremenskog ograničenja zatražiti bračnu vizu. Irkinja i muž, naime, čekaju bebu, koja bi se trebala roditi u u Queenslandu gdje žive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:24