GADLJIVO

Internet u nevjerici, što to čini radnik velike kineske pivovare? ‘Pitanje jest je li ovo prvi put...‘

Tvrtka je odmah obavijestila policiju nakon što je vidjela snimku na kojoj radnik urinira u spremniku

Snimka je prikupila desetke milijuna pregleda na društvenim mrežama

 Screenshot/Twitter

Kineske vlasti provode istragu nakon što se pojavila video snimka koja prikazuje radnika pivovare Tsingtao kako urinira u spremnik za koji se vjeruje da sadrži sastojke za popularno pivo.

Snimka je prikupila desetke milijuna pregleda na društvenim mrežama, a tvrtka je priopćila da je obavijestila policiju odmah nakon što je vidjela snimku, dodajući da je smjens sastojaka zapečaćena.

Tsingtao je jedan od najvećih kineskih proizvođača piva i najveći izvoznik.

Na snimci koja se u četvrtak pojavila na internetu, vidi se radnik, odjeven u uniformu s kacigom na glavi, kako se penje preko visokog zida i ulazi u spremnik prije nego što se pomokri u njemu. Oznaka lokacije snimke glasi "Tvornica piva Tsingtao br. 3", izvijestio je lokalni medij The Paper u petak.

Poslovni list National Business Daily kasnije je citirao interni izvor koji je rekao da osoba koja je načinila video snimku i osoba koja se pojavljuje na njoj nisu izravni zaposlenici tvrtke, prenosi BBC.

U priopćenju objavljenom u petak, ured za nadzor tržišta i administraciju grada Pingdu, u kojem se nalazi tvornica, rekao je da su odmah uspostavili tim i proveli istragu na licu mjesta nakon što su vidjeli snimku te zapečatili cijelu smjesu sastojaka sa snimke.

Također se dodaje da će se ured ozbiljno pozabaviti tim pitanjem nakon što se potvrde detalji. Tsingtao je u petak priopćio da "pridaje veliku važnost" video snimci, a policija je započela istragu.

Korisnici kineskih društvenih mreža šokirane su snimkom, budući da je pivski brend vrlo poznat u zemlji i inozemstvu.

"Mokrenje koje će koštati puno novca, ovaj je radnik napravio ozbiljnu štetu", stoji u komentaru koji je dobio najviše lajkova na kineskoj platformi Weibo, sličnoj X-u, bivšem Twitteru.

"Dobro da ne pijem pivo, ali nezamislivo je da je ovaj brend gotov zbog ovoga", naveo je jedan korisnik.

"Ipak, je li ovo prvi put?", pita se jedan korisnik.

Dionice pivovare Tsingtao oštro su pale kada je Šangajska burza otvorena u ponedjeljak ujutro, ali se njima trgovalo po uglavnom nepromijenjenim vrijednostima do poslijepodneva.

Tržište u Hong Kongu, na kojem također kotiraju dionice Tsingtaoa, u ponedjeljak je bilo zatvoreno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:12