PUTOVALI NA KOMEMORACIJU

INCIDENT U BELGIJI Auto se zaletio u kolonu u kojoj su se vozili britanska premijerka May i belgijski šef vlade Michel, ozlijeđena su dva policajca

Dvojica belgijskih policajca ozlijeđena su kada je neoprezni vozač izazvao incident u konvoju s britanskom premijerkom Theresom May i njezinim belgijskim kolegom Charlesom Michelom. Nije riječ o napadu
Britanska premijerka Theresa May i belgijski premijer Charles Michel
 Benoit Doppagne / REUTERS

Automobil se zabio u konvoj u kojem su bili britanska premijerka Theresa May i belgijski premijer Charles Michel koji su putovali na komemoraciju Prvog svjetskog rata u Belgiji. U toj su nesreći ozlijeđena dva policajca. Sve se dogodilo kada su May i Michel putovali prema groblju nedaleko francuske granice. Konvoj automobila u kojem su bili i njih dvoje kretao se autocestom kad se u njih zaletio automobil koji je pogodio i dvojicu policajaca na motociklima.

Policajci su ozlijeđeni prevezeni u bolnicu, javljaju lokalni mediji, a konvoj je na neko vrijeme zaustavljen, no zatim je nastavio put prema odredištu.

Nema govora da se radi o napadu, rekao je Michelov glasnogovornik. "Vozač je samo bio neoprezan", rekao je glasnogovornik.

On je najprije namjeravao obići konvoj vozila na autocesti blizu Monsa a onda se pokušao "ugurati" u istu traku, uslijed čega su dvojica policajaca na motociklima izgubila kontrolu i pala, a motori umalo udarili u automobil u kojem se vozio Michel.

May, koja je bila na početku konvoja, nije ni vidjela što se dogodilo, dodao je glasnogovornik.

I dok je May samo produžila dalje na iduću protokolarnu dužnost u Francuskoj, Michael se zaustavio i sačekao dok hitna pomoć nije odvezla ozlijeđene policajce.

May i Michel su naposlijetku stigli na svoje odredište, gdje su sudjelovali u ceremoniji polaganja vijenaca na komemorativnoj svečanosti kojom je obilježeno 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata. Položili su vijence na grobove prvih i posljednjih britanskih vojnika koji su poginuli u tom ratu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 21:28