KAKVA TRANSFORMACIJA!

Imao je 610 kilograma, srušili su dio kuće da bi ga iznijeli van, a danas izgleda nevjerojatno!

Tada je imao 19 godina i 610 kilograma. Danas je novi čovjek!

Muškarac je imao 610 kilograma, a onda je uslijedila velika transformacija

 Screenshot YouTube

Khalid bin Mohsen Shaari iz Saudijske Arabije ostat će zapamćen po nevjerojatnoj tjelesnoj transformaciji! Ovaj je čovjek uspio izgubiti nevjerojatan broj kilograma, a to je jedan od najdrastičnijih gubitaka težine ikada zabilježenih.

Khalid je sa samo 19 godina bio težak nevjerojatnih 610 kilograma, a stvari su postale toliko loše da tri godine nije mogao ni ustati iz kreveta. Na kraju je uputio molbu za pomoć, a onda se 2013. dogodila nevjerojatna stvar za Khalida. Pomogao mu je, ni više ni manje, nego sam kralj Saudijske Arabije, koji je vidio njegov apel, prenosi Ladbible.

Otišao je na operaciju, a tijekom operacije 30-ak članova medicinskog osoblja moralo je zajedno raditi, pritom koristeći čak i viličar. Odvezen je na liječenje u King Fahd Medical City u glavnom gradu Saudijske Arabije Rijadu.

Liječenje je uključivalo operaciju želučane premosnice, kao i strogi režim kako bi se riješio viška kilograma.

image

Muškarac je imao 610 kilograma, a onda je uslijedila velika transformacija

Screenshot YouTube

Za njega su konstruirana posebno dizajnirana invalidska kolica, koja bi mu omogućila da započne svoj put ka tome da postane aktivniji i krene na fizioterapiju. A liječenje je imalo nevjerojatan učinak! Nakon samo šest mjeseci izgubio je pola tjelesne težine zbog intenzivnog programa po kojem je radio.

image

Khalid bin Mohsen Shaari prije i sad

Screenshot YouTube/Twitter

Na kraju je izgubio više od polovice svoje početne težine, odnosno oko 320 kilograma. U sljedećim godinama izgubio je i ostatak suvišnih kilograma, te danas ima oko 68 kilograma.

Strani mediji prenose da je na posljednjoj operaciji bio 2018. godine kada su mu odstranili višak kože. Danas ima 32 godine i živi puno normalnijim i zdravijim životom.

I ne samo to, njegov vedar duh i optimizam pridonijeli su tome da mu je medicinsko osoblje smislilo čak i nadimak dok je boravio u bolnici - ‘nasmiješeni čovjek‘.

U vrijeme kada je uputio apel za pomoć, vjerovalo se da je Khalid druga najteža osoba u zabilježenoj povijesti. Naime, najteža osoba na svijetu za koju se zna bio je Amerikanac Jon Brower Minnoch, koji je težio nevjerojatnih 635 kilograma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 21:36