ŽIVOT U EGZILU

Hotel u kojem se skriva Prigožin razotkriva svu paranoju šefa Wagnera! Amerikanci su došli u posjed detalja...

‘Mnogo je poznatih Rusa palo kroz prozore zgrada nakon što su se zamjerili Putinu‘, rekao je američki senator Mark Walker

Jevgenij Prigožin

 Kommersant Photo Agency/Ddp Usa/Profimedia/Kommersant Photo Agency/ddp Usa/profimedia

Predsjednik Odbora za obavještajnu zajednicu Senata Sjedinjenih Američkih Država Mark Walker (dolazi iz redova Demokratske stranke) rekao je da je zaprimio izvještaje u kojima stoji da se šef plaćeničke vojske Wagner Jevgenij Prigožin u glavnom gradu Bjelorusije Minsku skrivao u hotelu bez prozora kako ga nitko ne bi mogao ubiti, piše Daily Mail.

Podsjetimo, jučer je objavljeno kako je Prigožin utočište uistinu pronašao u Minsku nakon što je njegova kratkotrajna pobuna protiv ruske vojske završila dogovorom predsjednika Bjelorusije Aleksandra Lukašenka i predsjednika Rusije Vladimira Putina da se šefu Wagnera dopusti da napusti Rusiju. Lukašenko je rekao da je Putina odgovorio od ubijanja Prigožina.

- Mnogo je vidljivih i poznatih Rusa palo kroz prozore koji su se nalazili na petim, šestim i sedmim katovima raznih zgrada nakon što su se zamjerili Putinu - rekao je Walker.

Zrakoplov marke Embraer Legacy 600 s registracijskim brojem RA-02795 za koji se smatra da pripada Prigožinu navodno je u utorak napustio Vojnu zrakoplovna baza Ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane Republike Bjelorusije u Mačuliščiju kod Minska te stigao u Moskvu.

image

Put koji je zrakoplov koji se povezuje s Prigožinom prevalio u utorak

Screenshot/Flightradar

Isti je taj zrakoplov u utorak iz Rusije doletio u Bjelorusiju. Pozivajući se na Lukašenka, bjeloruska državna novinska agencija BELTA objavila je u utorak da je Prigožin zaista u Bjelorusiji.

Prema dogovoru koji je u subotu isposlovao Lukašenko, Prigožinovim je vojnicima omogućeno da mu se pridruže u Bjelorusiji ili da budu integrirani u rusku vojsku,

Lukašenko je također rekao da ga je njegov ministar obrane Viktor Hrenin obavijestio da ne bi imao ništa protiv da jedinica poput Wagnera djeluje unutar bjeloruske vojske. Predsjednik je Hreninu naložio da o tome razgovara s Prigožinom.

BELTA je izvijestila da je Lukašenko je u utorak također rekao da njegova zemlja želi učiti iz ratnog iskustva ruske plaćeničke skupine Wagner.

"Ako njihovi zapovjednici dođu i pomognu nam... kažu nam što je trenutno važno... To je neprocjenjivo. To je ono što trebamo preuzeti od Wagnera", rekao je Lukašenko, dodajući da se Bjelorusija ne treba bojati prisutnosti plaćenika. "Držat ćemo ih pomno na oku", najavio je bjeloruski čelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 09:49