U BLIZINI HRAMA

Horor u malom selu: Majmunska banda divljački napala 10-godišnjaka i iščupala mu crijeva, nije mu bilo spasa

Potvrdio je da je ovo treći napad majmunske bande u posljednjih tjedan dana

Ilustracija

 Stefan Huwiler/Imagebroker/Profimedia/Stefan Huwiler/imagebroker/profimedia

U blizini hrama u Indiji majmun je nemilosrdno ubio 10-godišnjeg dječaka koji se ondje igrao s prijateljima. Policija je potvrdila da je Dipak Thakor preminuo nakon što mu je majmun u napadu iščupao crijeva, prenosi Daily Mail.

Incident se dogodio u utorak u blizini hrama u Salkiju, malom selu u zapadnoj državi Gujarat. "Zloglasna banda" majmuna napala je dječaka i njegove prijatelje, iako je prevezen u bolnicu tragično je preminuo.

- U napadu su mu iščupana crijeva. Odjurio je kući i odvezen je u bolnicu gdje je po dolasku proglašen mrtvim, rekao je dužnosnik lokalnim medijima.

Potvrdio je da je ovo treći napad majmunske bande u posljednjih tjedan dana. Šumski čuvar Vishal Chaudhary kaže da ih on i njegov tim pokušavaju obuzdati.

- U proteklih tjedan dana uhvaćene su dvije jedinke, postavili smo kaveze kako bi uhvatili i ostale. U selu se nalazi velika skupina majmuna uključujući četiri odrasla langura koji su bili uključeni u ranije napade, rekao je čuvar.

Languri inače nisu agresivni iako su znanstvenici primijetili da skupine koje čine isključivo mužjaci mogu razviti agresivne sklonosti. Razlog tomu je što se pojedinačna dominacija postiže kroz agresiju i uspjeh u parenju.

U rujnu je New Delhi bio domaćin samita G20 te su koristili izreze langura kako bi uplašili druge majmune, također su angažirali trideset ljudi koji su oponašali krike i vriske langura kako bi otjerali majmune od pridošlih međunarodnih dužnosnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:58