STIŽE TINDERVERSE

Hit aplikacija za upoznavanje najavila brisanje granica između offline i online svijeta

Tvrtka testira kriptovalutu kojom će korisnici plaćati premium usluge, a istu će primati i kao svojevrsnu nagradu za dobro ponašanje

Tinder

 Davide Bonaldo/Ddp Usa/Profimedia

- Istražujemo kako smanjiti granice između offline i online svijeta - rekla je Renate Nyborg, izvršna direktorica megapopularne aplikacije za upoznavanje Tinder, u intervjuu za Reuters.

Dodala je kako tvrtka već testira kriptovalutu unutar aplikacije kojom će korisnici moći plaćati premium usluge, a istu valutu također će moći primati i kao svojevrsnu nagradu za dobro ponašanje na Tinderu. Riječ je o novopokrenutoj značajki aplikacije nazvanoj "Explore", koja korisnicima nudi interaktivne događaje poput "Swipe Nights" - ljubiteljima online dejtanja oni omogućuju da si sami odaberu vlastite avanture i spoje se s drugima na temelju svojih izbora.

Što se tiče Tindera i metaverzuma, Renate Nyborg kaže: "Interno smo razgovarali o Tinderverseu, koji se više odnosi na brisanje granica između offline i online svijeta... Tinder je još uvijek fokusiran na pomaganje ljudima koji se žele upoznati u stvarnome životu. Iako je pandemija covida-19 itekako pokazala da nas internet može povezati, također je istaknula i važnost stvarnih veza".

Podsjetimo, metaverzum je zajednički virtualni prostor kojemu ljudi mogu pristupiti putem različitih uređaja i gdje se mogu kretati kroz digitalna okruženja. Spomenuti prostori mogu koristiti virtualnu stvarnost (VR) ili proširenu stvarnost (AR).

Nakon što je Facebook nedavno promijenio ime u Meta Platforms Inc, za metaverse tehnologiju spremna je i aplikacija za upoznavanje Bumble. Iz tvrtke su u studenome priopćili kako se "žele pripremiti za sve što će se pojaviti u metaverzumu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:06