ŠTO SE ČEKALO?

Grčka policija će konačno učiniti ono što mnogi Hrvati traže od prvog dana Michalisova ubojstva!

Mnogi su se pitali zašto je policija oklijevala s postupkom...

Dinamovi huligani, grčka policija, ubijeni Michalis

 /Ronald Goršić/ Cropix/ Screenshot Twitter

Grčki mediji javljaju da se nastavlja istraga ubojstva navijača AEK-a Michalisa Katsourija, (29) te da su moguće nove tjeralice i nova uhićenja, a ovaj put bi uhićeni mogli biti Grci, javlja ertnews.gr.

Činjenica da su u istražnom zatvoru debelom većinom samo Hrvati, pripadnici navijačke skupine Bad Blue Boys, a u neredima po Ateni, kako se vidi na snimkama, sudjelovali su i mnogi Grci, pripadnici navijačke skupine Panathinaikosa te AEK-a, izazvala je mnoge sumnje u ispravnost istražnog procesa u Grčkoj.

Kako saznaje spomenuti portal, grčka bi policija narednih dana mogla početi i s uhićenjima grčkih huligana.

Jučer je objavljeno da je policija započela s analizom sadržaja mobitela uhićenih hrvatskih huligana te da su pronađeni dokazi kao što su rute kojima su išli te korištenje GPS-a.

Policija na taj način pokušava identificirati ljude s kojima su uhićeni kontaktirali u Grčkoj, a koji su možda imali vodeću ulogu u ovim događajima. Zato nije isključeno da se u skoroj budućnosti dogode nova uhićenja, ovaj put Grka.

U tijeku je i postupak DNK analize 105 uhićenih hrvatskih navijača.

Provest će se operacija identifikacije genetskog materijala koji je pronađen na tijelu i odjeći ubijenog 29-godišnjeg navijača, a traže se video snimke, fotografije i kontakti u Ateni.

Moguće je da se smrtonosni ubod nožem dogodio bez kamera, pa se počinitelju pokušava ući u trag dokazima kao što su tetovaža. Procjenjuje se da već sada postoje barem visinske karakteristike i silueta počinitelja.

Odvjetnik obitelji ubijenog navijača AEK-a Michalisa Katsourija, Stavros Georgopoulos, rekao je za grčki ERT da ga obitelj oplakuje i da je od prvog dana jasno da se ne žele uključivati u javnu raspravu.

Komentirajući obračun navijača, Georgopoulos je rekao kako su svi vidjeli da je u Grčku došao “militantno nastrojen i opremljen odred ubojica”. Kazao je i da pomno prati istragu i da je pitanje dana kada će identificirati Michalisova ubojicu, ali i njegove pomagače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:05