CHRISTCHURCH

Grad otpustio čarobnjaka koji je za njih radio 23 godine, nije to dobro primio: ‘Hrpa birokrata bez mašte!‘

Iznenađen ovakvom odlukom, čarobnjak Ian Brackenbury Channell (88) gradsku je upravu nazvao ‘hrpom birokrata koji nemaju mašte‘
Ian Brackenbury Channell, poznatiji kao Čarobnjak s Novog Zelanda
 William West/Afp/Profimedia

Jedan čarobnjak s Novog Zelanda skinut je s platne liste gradske uprave Christchurcha, nakon što je više od dva desetljeća gradskim ocima pružao usluge 'čarobnjaštva' i za što je ukupno primio 368.000 dolara, piše Independent.

Gradsko vijeće Christchurcha odlučilo je raskinuti ugovor s čarobnjakom Ianom Brackenburyjem Channellom (88), nakon što je ovaj bio njihov zaposlenik skoro 23 godina i za što je primao plaću od 16.000 dolara godišnje.

Prema čelnicima vijeća, čarobnjak više ne odgovara njihovoj promidžbenoj viziji 'modernog grada'. Channell je uzvratio udarac, nazvavši ih 'hrpom birokrata koji nemaju mašte'.

Pomoćnica izvršnog direktora Vijeća Lynn McClelland izjavila je: 'Vijeće se sastalo s čarobnjakom i poslalo mu pismo u kojem mu se zahvaljuje za njegove usluge u Christchurchu u proteklim desetljećima i obavještava ga da se njegov formalni angažman privodi kraju.'

'Promidžbeni krajolik u Ōtautahi Christchurchu se mijenja te će biti pokrenuti novi, raznoliki promotivni programi koji će više odražavati našu raznoliku zajednicu i Christchurch prikazati ​​kao živahan i moderan grad koji je privlačan stanovnicima, domaćim i stranim posjetiteljima, novim tvrtkama i kvalificiranim stranim radnicima', kazali su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:22