‘NEMAM ŠTO SKRIVATI‘

Finska premijerka na udaru zbog snimke divlje zabave: ‘Treba se testirati na droge‘

Nakon što se pojavila snimka lude zabave Sanne Marin, ona je odbila poziv da se testira na droge i poručila da nema što skrivati

Snimka zabave Sanne Marin s društvom procurjela je u javnost

 Printscreen/Twitter

Od svih čelnika Europske unije mnogi bi za zabavu vjerojatno odabrali finsku premijerku Sannu Marin, koja je poznata po svojoj nekonvencionalnosti za jednu političarku. Tako su finske novine Iltalehti izvijestile u srijedu da se na novim video snimkama objavljenim na društvenim mrežama može vidjeti Marin kako tulumari s nekoliko finskih javih osoba, uključujući zastupnika Ilmarija Nurminena i medijskog voditelja Tinnija Wikströma, prenosi portal Politico.

Na snimci koja je procurila na Instagram pa se proširila dalje, vidi se Marin kako razulareno pleše s nekoliko prijatelja, a u pozadini se čuje kako ljudi viču o kokainu, navode finski mediji.

Finski zastupnik Mikko Kärnä, iz Sanni Marin partnerske, koalicijske Stranke centra, pozvao je premijerku da napravi test na droge i javno objavi rezultate. "Ljudima je dozvoljeno da to mogu očekivati ​​od svoje premijerke", napisao je on Twitteru.

No, na konferenciji za novinare u četvrtak ujutro, Marin je zanijekala da je koristila droge i poručila da "nema što tajiti ili skrivati".

"Plesala sam, pjevala, slavila, radila legalne stvari", rekla je premijerka. Dodala je i da nije puno pila.

Također se osvrnula na osobu koja je snimku objavila. "Vjerovala sam da, budući da su videozapisi privatni i prikazuju privatni događaj, neće biti objavljeni", rekla je Marin. "Loš je osjećaj zbog toga što su objavljeni".

Video isječci su izazvali podijeljene reakcije javnosti na internetu, a neki kritičari kritiziraju Marin zbog, kako kažu, neodgovornog ponašanja, dok drugi u svemu vide mogućnost povećanja popularnosti 36-godišnje premijerke.

Sanna Marin se prošlog prosinca našla na meti kritika zbog noćnog izlaska nedugo nakon što je njezin kolega iz vlade bio pozitivan na koronavirus.

Atraktivna finska premijerka pojavila se, inače, u srpnju na rock festivalu u kožnoj jakni, kratkim trapericama i čizmama. Odmah po objavi njezine fotografije s tog događanja, krenula je salva pohvala na internetu za "najcool šeficu vlade u Europi".

Sanna Marin je inače poznata po svojoj ljubavi prema rock glazbi.

Finska premijerka je također potvrdila da je na festival otišla o svom trošku, a tamo je objavila i fotografiju sa suprugom Markusom Raikkonenom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 03:55